Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Life is Strange zaujme fanoušky Heavy Rain a Telltale

Rozhodnutí se přenesou do dalších epizod.

Čím více toho o epizodické teenagerské adventuře víme, tím roste natěšení na konec ledna, kdy vyjde její první epizoda za pět eur (jen 150 Kč). A tím nemyslím jen ohlasy na páteční deníček s novými ukázkami nebo směšně nízké HW nároky...

"Rozhodně půjde o hru, která osloví příznivce Heavy Rain či sérií od Telltale. Snažíme se o pomalejší hru, která klade důraz na vaše volby, příběh a rozvoj postavy," řekl nyní kreativní ředitel Jean Maxime Moris z francouzského studia Dontnod pro sesterský web VG247.

Podobně jako u The Walking Dead, i zde se vaše rozhodnutí přenesou do budoucích epizod. Základní příběh zažijí všichni hráči stejný, avšak ostatní se bude lišit v závistlosti na tom, jak se chováte k jiným postavám ve hře. V cutscénách se objeví nové dialogy, pozměněné detaily a každé hraní bude mít odlišný průběh.

Jelikož Life is Strange pochází od tvůrců Remember Me, vypůjčí si z něj mechanismus pro přetáčení děje. Hrdinové totiž budou procházet obtížným obdobím, které definuje, co se z nich v životě stane, jaká bude jejich identita, zaznělo také v interview pro VG247.

A proč nakonec Life is Strange vzali pod svá křídla Square Enix? "Jako jediný z oslovených distributorů nás nenutili, abychom na hře něco měnili. Ostatní například požadovali, aby hlavní postavou byl muž a nikoli žena. To by pochopitelně úplně překopalo celou hru a to jsme nechtěli."

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Life is Strange

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments