Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

UbiSoft se vyjádřil k smazání kopií Far Cry 4 od překupníků

Aktualizace článku.

Aktualizace - UbiSoft poskytl Eurogameru oficiální vyjádření k celé záležitosti:

"Pravidelně deaktivujeme klíče, které byly podvodně získány a přeprodávány. V tomto konkréetním případě momentálně vyšetřujeme původ tohto podvodu a dáme vědět zákazníkům hned, jakmile seženeme více informací. V mezidobí nechť kontaktují prodejce, od kterého podezřele levné klíče pořídili a řeší záležitost s ním."

Existují určité náznaky, že by klíče mohly být koupeny na ukradené kreditní karty, a problém se má týkat i hry Assassins Creed Unity. Kolegové z britského EG dodávají, že každý, kdo si pořizuje klíče z pochybných zdrojů, by si měl být vědom toho, že tak činí na vlastní risk. Vodítkem může být až nezvykle nízká cena: zatímco oficiálně distribuované Far Cry 4 v Británii stojí 45 liber na uPlay, na těchto alternativních obchodech se dá pořídit za 31 liber a AC Unity dokonce za 27 liber. Ale pak dopadnete tak, že o hru můžete přijít...

Už vloni UbiSoft varoval, že odstraní veškeré klíče pořízené u "neoficiálních přeprodejců, kteří prodávají klíče obdržené pochybným způsobem". Jedinou cestou, jak to zákazníci se zrušeným klíčem mohou následně řešit, je požadovat odškodné od daného přeprodejce nebo od zprostředkovatele platby.

Původní článek z dopoledne - Můžete stokrát opakovat rizika spojená s používáním klíčů pro hry ze šedé distribuce, ale lákadlo nižší ceny bývá takové, že to mnozí risknou a doufají, že to projde.

UbiSoftu však došla trpělivost a namísto pouhých varování, které jsou pro legraci, přikročil k rázným krokům. Podle reportu Destructoid smazal z jeho služby uPlay všechny zaregistrované kopie digitální PC verze Far Cry 4, které pocházely od překupníků nebo, chcete-li, od neautorizovaných třetích stran.

Hráči tak najednou zjistili, že hru ve své knihovně nemají. Když si stěžovali u UbiSoftu, ten je odkázal pouze na pochybný obchod, kde si hru koupili, ať to řeší s ním.

Podle příspěvků na Redditu se zdá, že nejvíce byli postiženi zákazníci dvou obchodů na G či nezávislých obchodníků na eBay. Britský distributor Devolver Digital už vloni avizoval boj proti těmto klíčům:

"Hry zakoupené od těchto překupníků nejsou legitimní, nejsou garantovány ani podporovány. Aktivně proti tomu jdeme a rušíme platnost těchto klíčů."

Read this next