Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pokročilo vyšetřování deaktivovaných klíčů UbiSoftem

Byly získané podvodem + překupníci se brání.

Máme tu pokračování kauzy z pondělí o odstraněných klíčích pro Far Cry 4 a Assassins Creed Unity ze služby uPlay jejich výrobcem.

Podle dalšího vyjádření UbiSoftu pro Game Informer byly inkriminované klíče obvykle zakoupeny z Originu, digitální distribuce od EA, za pomoci ukradených čísel kreditních karet. Podvodníci, kteří za tím stáli, je pak dali na překupnické weby za výrazně nižší než běžné ceny, odkud je zakoupili hráči, kteří nyní o hry přišli.

EA vše potvrdili a překvapivě se rozhodli k dočasnému odstranění všech her UbiSoftu z nabídky Originu, aby "ochránili před dalšími podvodnými nákupy".

UbiSoft nadále doporučuje, ať se majitelé deaktivovaných klíčů obrátí na dané překupnické weby a požadují od nich odškodné za to, že jim prodaly něco takto závadného. Tím na ně vyvíjí tlak a přenáší odpovědnost.

Provozovatelé překupnických webů s podezřele levnými klíči, které zde nebudeme jmenovat, abychom jim nedělali obrovskou publicitu, jakou touto kauzou všude získávají, se ovšem důrazně brání:

"Jak asi víte, byly učiněny kroky, aby byly z digitálních služeb odstraněny klíče, které nebyly koupeny přímo od distributora, nýbrž skrz tržiště na internetu. V žádném případě za to neneseme odpovědnost, ovšem jsme si problému vědomi a budeme dělat vše možné, abychom za to odškodnili nebo poskytli nový náhradní klíč pro konkrétní hru."

Znovu se tak ukazuje záludnost těchto pochybných zdrojů, kde jsou k mání poněkolikáté přeprodané klíče pro hry, které předtím byly získány nějakým podvodným způsobem. Selský rozum říká, že odpovědnost by vždy měl nést ten, který takový obchod zprostředkuje, že něco takového dovolil nebo že nastavil takové podmínky, aby k tomu mohlo dojít. Nejbezpečnější proto je nakupovat z věrohodných obchodů, které je mají přímo od distributora, zde UbiSoftu.

Read this next