Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odhalení Warhammer: The End Times - Vermintide

Klon Left 4 Dead se skaveny.

Jako by těch her z tohoto univerza nebylo dost, že se v nich málokdo dokáže stále orientovat, finský časopis dnes odhalil novou Warhammer: The End Times - Vermintide.

Půjde o kooperativní FPS pro čtyři hráče ve stylu Left 4 Dead. Každá postava z celkových pěti na výběr bude unikátní a mít vlastní příběh, který ale nebude vyprávěn cutscénami.

Zatím byly představeny dvě: čarodějnický lovec, který nesnáší skaveny a disponuje dýkou i speciálním bojem jeden na jednoho. Druhou postavou je ohňový mág, kterým je šílená stará žena se sklony k pyromanii. Jelikož je tak silná, může se kouzlením přehřát, zapálit a sama zabít.

Dějištěm hry se stane město Ubersreik, které bylo během End Times dobyto skaveny. Vaším cílem bude samozřejmě město osvobodit, což budete činit plněním misí obdržených v krčmě, kde zaslechnete různé rady a také se tam potkáte s jinými živými hráči (náhražka lobby) nebo prohlédnete achievementy a sesbírané předměty či nalezené zbraně během hraní.

Z Left 4 Dead je okopírován i systém umělé inteligence, takže nepřátelé se nebudou objevovat vždy na tom samém místě jako minule a narazíte i na bossy či speciální druhy protivníků, které vás odvlečou k cizí hordě, jiní skaveni mají zase rachotící zbraně.

Tvůrci ze švédského studia Fatshark (War of the Roses, Bionic Commando Rearmed 2) se prý snaží, aby byla hra nelítostná a maximální výzvou. Datum vydání ani platformy neznáme.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Warhammer: End Times - Vermintide

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments