If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Letošní Call of Duty má přetékat inovacemi

A další novinky z konference Activision Blizzard.

Activision Blizzard na noční výroční finanční konferenci potvrdili, že letošní díl Call of Duty opravdu vyvíjí studio Treyarch a že vyjde v listopadu. Pořád ovšem nevíme, jaké téma či název bude mít, nejčastěji se spekulovalo o Black Ops 3 (to o návratu dro druhé světové byl podvrh).

Podle vyjádření představitelů výrobce bude nová hra "přetékat inovacemi" a "půjde o jeden z nejlepších dílů série Call of Duty". Má také výrazně těžit z tříletého vývojového cyklu, což Treyarch potká poprvé (předtím vytvořili World at War, Black Ops a Black Ops 2), i z toho, že o Vánocích budou nové konzole ještě rozšířenější než dříve.

Kusů CoD: Advanced Warfare se prodalo koncovým zákazníkům v hodnotě miliardy dolarů, takže Activision Blizzard ho považují za úspěch, stejně jako meziroční nárůst odbytu prvního DLC Havoc. Budeme-li pokračovat v řeči čísel, Hearthstone má 24 milionů registrovaných uživatelů a do bety Heroes of the Storm se přihlásilo už 9 milionů lidí. World of Warcraft má stále 10 milionů předplatitelů a pod značkou Skylanders se prodalo už 240 milionů fyzických hraček.

Destiny se zase pyšní 16 miliony registrovaných uživatelů a průměrně prý hrají tři hodiny denně. Zajímavé je, že spousta nových hráčů prý přibyla mezi listopadem a prosincem, tedy pár měsíců po vydání, když začal vycházet nový obsah a šířila se o hře dobrá pověst, lepší než v době vydání. Activision Blizzard, kterým se extrémně dařilo i díky rekordním výnosům z digitální distribuce, také potvrdili spekulace, že letos na podzim rozšíří obsah Destiny něco velkého. Stejně tak má od nich vyjít řada jiných, ještě neoznámených velkých her, aby firma měla v roce 2015 celkem 10 AAA hitovek nejtěžšího kalibru.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments