Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč že je Rise of the Tomb Raider xboxovou exkluzivitou?

"Přirozená evoluce partnerství".

Čím více se toho o příštím dílu Lary Croft ví, tím více se zvedá vlna odporu proti exkluzivnímu vydání na Xbox One a Xbox 360 letos o Vánocích. A časopis Game Informer se v rámci svého měsíčního pokrytí na tuhle otázku prostě nemohl tvůrců nezeptat, jelikož delší čekání na PS4 a PC verze bude pálit opravdu hodně lidí.

"Nezrodilo se to přes noc. Spolupráce Crystal Dynamics s Microsoftem začala už v roce 2008 s exkluzivními DLC pro Tomb Raider Underworld a poté pokračovala s premiérou Lara Croft and Guardian of Light v digitální letní akci na X360," připomněl šéf studia Darrell Gallagher.

V případě Rise of the Tomb Raider podle něj jde o přirozenou evoluci spolupráce obou firem, z níž bude těžit především samotná hra. A hodnota celé série je tak povýšena na úplně novou úroveň.

Jak známo, Microsoft zařídí marketing a distribuci, takže vývojáři mohou peníze, které by na tyto dvě oblasti padly, vložit do hry (takhle na férovku to řečeno v rozhovoru nebylo, ale nějak tak to asi bude). Ale zase to prý není tak, že bez Microsoftu by vůbec Rise of the Tomb Raider nemohl existovat, i kvůli jeho dvacetileté tradici a už 75 milionům prodaných kusů.

Zaměstnanci Microsoftu od začátku iniciativně pomáhají s vývojem, aby hra využila potenciál hardwaru Xbox One na maximum, a prý toto partnerství dosud funguje naprosto báječně.

Šéf Crystal Dynamics také pro Game Informer nevyloučil, že někdy v budoucnu se dočkáme hry i na jiných platformách, což je sympatický přístup, že zbytečně nevěší bulíky na nos. Zopakoval, že nyní se prostě soustředí pouze na X1+X360 (o port pro old-gen se stará externí studio, aby se s portem autoři nemuseli zdržovat). Avšak to, co bude následovat, budou řešit až po vydání hry na platformy Microsoftu díky této časově ohraničené exkluzivitě.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rise of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments