If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jaké mobilní telefony používají hráči? + SOUTĚŽ o BenQ F5

Placená inzerce.

Jaké parametry upřednostňuje český a slovenský hráč? Je konzervativní a ustrnul v době „hada" nebo moderní a využívá nejnovější technologie smartphonů? V oblasti herních monitorů má většina jasno a volí herní monitory BenQ, plné nejnovějších herních funkcí a technologií. Jak je tomu u mobilů?

Mobil, nejlepší přítel člověka

Mobilní telefon používá kde kdo, kdekoli a kdykoli. Není divu, že se BenQ jakožto uznávaný výrobce herních monitorů rozhodl pro vlastní chytré mobilní telefony. Zdánlivě dvě odlišné platformy - monitor a mobil mají mnoho společných důležitých vlastností - velikost displeje, rozlišení, barevnost, technologie pro ochranu zraku, design atd...

Doby 19 palcových a menších monitorů jsou pryč, stejně tak nastupují stále větší a větší displeje mobilních telefonů. BenQ F5 je reprezentantem první vlny mobilních telefonů této značky. Nabízí velký 5" IPS displej s HD rozlišením 1280x720 pixelů. Užijete si s ním Angry Birds ve velkém i filmy s věrnými barvami a širokými pozorovacími úhly. Displej je zasazen do pevného, po designové stránce elegantního, těla s matným zadním krytem zamezující otiskům prstů.

Šikovný společník nejen pro hráče

S mobilem fotíme, hrajeme si, telefonujeme, chatujeme, běháme, měříme vzdálenosti, používáme jej jako navigaci. Zkrátka stal se naší pravou rukou na cestách, v práci, před spaním, v hospodě i na WC. Aby BenQ F5 uspokojil nejen nároky her, ale také všemožné aplikace je osazen výkonným čtyřjádrovým procesorem a 1GB RAM, nechybí ani podpora vysokorychlostního internetu 4G LTE, co je v této cenové kategorii velmi příjemný benefit.

Uživatel ocení také 13MPx fotoaparát s LED diodou a baterii o kapacitě 2500 mAh, která vydrží při běžném používání okolo 2-3 dnů. 125 g vážící a 8,5 mm úzký telefon v kapse nenaruší vaši chůzi, to se však nedá říct o jeho rozměrech 14,2 x 7,2 cm. Nadšence do připojení osloví kromě již zmíněného 4G LTE také technologie Bluetooth 4.0, Wifi, microUSB nebo technologie NFC pro bezdrátový přenos dat mezi blízkými zařízeními. V telefonu najdeme akcelerometr (G-senzor), kompas a GPS. BenQ F5 běží na operačním systému Android 4.4.2 KitKat.

Tak jako u herních monitorů najdeme v telefonu technologii pro ochranu zraku Low Blue Light redukující škodlivé modré světelné spektrum barev vyzařované běžnými obrazovkami. Hráči vlastnící některý z monitorů BenQ vědí, co tato technologie znamená pro komfort očí.

Zaujme i menší brácha BenQ T3

Vysoký standard udrží také o něco levnější model T3, který za cenu 3600 Kč nabízí o chlup menší 4,5" IPS displej s rozlišením 960x540 pixelů, čtyřjádrový procesor, 1GB RAM a 8 MPx fotoaparát. Jak se říká i s malým kašpárkem se dá udělat velké resp. v tomto případě rychlé divadlo, i BenQ T3 je vybaven technologií 4G LTE a vévodí testům odborných redakcí díky skvělému vybavení a výkonu za nízkou cenu. Oba aktuální modely si můžete ihned koupit na CZC.cz. Nebo zkuste štěstí v anketě a vyhrajte BenQ F5.

Tento článek je placenou inzercí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

PR článek

Contributor

Comments