Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Portal 3 pro virtuální realitu?

Zdá se tomu tak.

Říká se, že ve Valve nemají rádi trojky a proto není Half-Life 3 ani třeba Left 4 Dead 3. Ale jejich jiná slavná série logických hříček se možná něčeho nového dočká.

Podle jednoho chlapíka, který si na veletrhu MWC vyzkoušel headset pro virtuální realitu VIVE, se jedno technologické demo od Valve odehrává v laboratoři Aperture Science ze série Portal. Hráč se ocitl uprostřed 3D prostředí, se kterým mohl provádět interakce a procházet se v něm či sbírat předměty. Prý šlo o velmi vtahující zážitek, s přirozeným ovládáním

Watch on YouTube

Zpočátku se nevědělo, jestli to byl nový, dříve neviděný obsah, nebo jen zrecyklované levely z Portal 2 podporující VR. Nicméně pravost této informace dnes večer potvrdil i moderátor Geoff Keighley, podle nějž je toto krátké nové demo pro Steam VR neuvěřitelné.

Podle The Verge se toto demo jmenuje Aperture a připomíná interaktivní krátký film z univerza Portal. Po hráčovi se chtělo, aby opravil nefunkčního drona a neúspěch vždy spustil tradiční sarkastické poznámky od GLADOS. Redaktor prý má rád Portal, ale mělo jít o nejslabší demo na VIVE VR, protože jen poslouchal pokyny a neměl žádnou svobodu pro experimenty, jelikož předměty nebyly navrženy, aby je mohl uchopit do jeho virtálních rukou.

A když je řeč o Valve, níže ještě jeden z prvních obrázků snad finální podoby Steam Controller:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments