If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Valve experimentují s Half-Life 3 pro virtuální realitu

Pokrok.

Už žádné no comment. Poprvé po dlouhé dob se firma otevřeně vyjádřila k už skoro mýtickému Half-Life 3, které by se perfektně hodilo pro novou virtuální realitu VIVE neboli SteamVR.

"Neříkáme Half-Life 3 ne, ale zatím nevíme, jak to správně uchopit. Drahocennou veličinou pro nás je čas, protože nemáme tolik lidí, abychom dělali všechno," řekl dnes programátor Jeep Barnett pro Kotaku.

Valve by podle něj rádi vytvořili všechny jejich série ve virtuální realitě, ale nedostává se jim kapacit a nejprve musí prozkoumat, co bude nejlepší podniknout, aby naplno využili sílu VR.

Současná tech-dema z GDC, kde se objevují známé podklady z Portal či Half-Life, vůbec nic neznamenají, dodali: "Vzali jsme pár věcí z Half-Life, jako jsou zbraně či headcraby, hodili jsme je do dem a uvidíme, jaké to s nimi bude ve VR. Teprve však experimentujeme, jaký design hry bychom kolem nich mohli vystavět."

Dle Barnetta by se pro VR mohlo hodit Half-Life stejně dobře jako třeba Left 4 Dead, jen zatím nemají šajnu, co si vyberou.

Pozitivem tedy je, že vůbec Valve tímto směrem začali uvažovat a že zkoušejí různé věci, protože to znamená, že by se z toho nakonec mohlo něco ve finále zrodit. Až teprve, když se rozhodnou, co ze široké škály naskytlých možností zvolí, budou se na to naplno soustředit nebo to oficiálně oznámí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Half-Life 2: Episode 3

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments