If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Video o tom, jaké nové žánry vzniknou díky Mantle a DX12

Neuvěřitelně komplexní bitva z RTS.

Po ohlášení a krátké nahrávce tu konečně máme pořádné video z nové sci-fi RTS Ashes of the Singularity (beta v létě, vydání v zimě), vypadající jako modernější Supreme Commander či Total Annihilation, pod patronátem AMD:

Cover image for YouTube videoBehind the scorching beauty of Oxide’s Ashes of the Singularity™!

"Díky novým rozhraním jako Mantle, Vulkan nebo DirectX 12 vzniknou úplně nové žánry her, které si dnes ještě ani neumíme představit," vábí šéf Stardocku Brad Wardell, když na obrazovce za ním běží obří bitvy s několika tisíci jednotkami a roboty naráž - včetně velmi efektního přiblížení kamery k terénu zelené planety mezi mizejícími kouřovými stopami z raket.

Bez těchto rozhraní by prý na žádném současném hardwaru (zde se používá AMD FX-8350 a 2X AMD Radeon R9 290X) ani nemohly běžet v rozlišení 4K. Hra údajně využivá na maximum každé jádro osmijádrového procesoru, za což vděčí novým rozhraním, takže každá jednotlivá exploze vytvoří vlastní zdroj světla.

"V některých RTS dochází ve špičce k výpadkům plynulosti, protože si hráč může dělat, cokoli se mu zachce. Oproti tomu s Mantle tady běží vše hladce ve stabilních 30 fps, protože se efektivně rozdělují úlohy mezi několik grafických čipů, které tak zvládají i neuvěřitelně komplexní scény. Na drivery padnou jen 3 milisekundy a už to zbytečně nezatěžuje procesor, který je tak k dispozici pro jiné výpočty," dodávají tvůrci enginu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments