Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Výpověď testera PC verze GTA 5

Bereme i takovéto drobky.

Počítačová konverze Grand Theft Auto 5 by se dala přirovnat k bájnému Yettimu. Nikdo ji ještě nikdy neviděl, takže mnoho lidí stále pochybuje o její reálné existenci. S otevřeno náručí tak o ní bereme i ty nejmenší drobky, jako když něco hodíte psovi.

Jeden člověk prodal jeho konzoli PS4 někomu, kdo pracuje v britské pobočce Rockstar Lincoln, která se stará výhradně o testování všech jejich her. Při předání před jeho kanceláří měl možnost s ním prohodit pár slov, která mají stále cenu zlata:

"Proč že byla PC verze GTA 5 odložena? Protože chceme, aby byla perfektní," odvětil dotyčný naučenou frázi.

Na to prodávající reagoval, že si stále pamatuje situaci kolem GTA 4 na PC, které nebylo svého času moc dobře optimalizované a že na jeho tehdejší sestavě se trhalo, tudíž má jisté obavy. Co mu na to řekl zaměstnanec Rockstaru?

"Když říkáš, že máš doma procesor i5 3470, grafickou kartu GeForce GTX 970 4 GB a 8 GB DDR3 paměti taktované na 1600 MHz, tak na téhle sestavě ti hra pojede úplně v pohodě. Viděl jsem ji běžet přijatelně i na mnohem horší PC konfiguraci," odpověděl tajemně, aniž by specifikoval, jakou tím přesně myslí a kolik fps je pro něj přijatelné.

Jsou to jen takové informace ve stylu "jedna paní povídala" a těžko asi někdo čeká, že by člověk ze studia někomu cizímu vykládal o nějakých potížích. Nicméně rezervovaně poskytují jakýsi příslib, že by GTA 5 na PC snad mohlo v půlce dubna šlapat lépe než porty minulých dílů. Oficiální HW nároky z ledna jsou zde.

Read this next