Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Čeština pro Civilization: Beyond Earth jako download pro všechny

Funguje i s posledním patchem.

Zatímco některé partičky neoficiálních překladatelů více mluví a dbají na svůj mediální obraz, než aby se do toho opřely, stále jsou mezi námi naštěstí i jiní, kteří to mají naopak. A nezaleknou se ani velkých výzev.

Jako Jetro a jeho pomocníci, kteří po uplynulé čtyři měsíce a stovkách hodin úsilí lokalizovali 654 normostran (!) sci-fi tahové strategie Civilization: Beyond Earth od studia Firaxis.

Čeština je nyní hotova a ke stažení pro kohokoli zdarma odsud, jedinou podmínkou je registrace do tamního fóra pro zobrazení linků na soubory.

"Chtěl bych moc poděkovat všem, kdo se na češtině podíleli (především těm, co to vydrželi až do konce), a za nás za všechny vám popřát, abyste si hraní v češtině užili. Pokud budete mít ohledně překladu cokoliv na srdci, neváhejte se nám ozvat. Pakliže se vám překlad bude líbit natolik, že byste se za něj chtěli odvděčit finančně a podpořit tak další práce (úprava textů na budoucí patche, DLC,...), potřebné informace a údaje najdete v souboru readme, který je součástí archivu, nebo během instalace češtiny. Díky!"

Vedoucí překladatelů dále uvedl, že především překlad Civilopedie nebyl žádným medem. Autoři se prý při popiscích pořádně vyřádili, takže mnohdy to bylo o hledání na internetu, zda daný prvek/sloučenina/surovina/technologie existují, nebo si je scénáristé vymysleli.

Jelikož před pár dny pro Beyond Earth vyšel patch, který upravil řadu souborů, bylo nutné připravit ještě dodatečný update, aby vše šlapalo, jak má. I ten je už k downloadu ve zmíněném fóru, kam můžete také hlásit nalezené chyby.

Read this next