Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 11/2015

Rušno u AMD, Yukimura vylepší PS4, přenosný stůl pro notebooky...

Okolo AMD je rušno, výrobce vstoupil do oblasti virtuální reality a prý bude expandovat do mobilního světa. Na Kickstarteru se objevil přenosný stůl pro majitele notebooků. Yukimura vylepší PlayStation 4.

- AMD je další firmou, která nechce v oblasti virtuální reality zůstat pozadu. Namísto soupeření při výrobě headsetů jsme se ale dočkali představení technologie LiquidVR. Ostatním chce umožnit hlavně snížení odezvy a nabídnout další softwarové vychytávky.

- Gigabyte odhalilo (skoro) novou základní desku X99 Gaming 5P. Jedná se spíše o novou revizi již existujícího kousku, která chce držet krok s ostatními komponentami. Novinka zvládne DDR4 paměti až na frekvenci 3200 MHz, má novou síťovou a zvukovou kartu a další vylepšení.

- Logitech přichystal nástupce myši G302, do které si půjčil senzor z modelu G502. Výsledek se jmenuje G303 Daedalus Apex a přinese až 12 000 DPI či možnost, nastavit si podsvícení z 16,8 milionů různých barev. Cenovka je trošku vyšší než u předchůdce. Myš se má objevit v obchodech během tohoto měsíce.

- Okraje či numerický blok jsou u klávesnic zbytečné. Alespoň si to řeklo Ozone při návrhu nové mechanické klávesnice. Strike Battle chce bodovat kompaktními rozměry, bohatým výběrem Cherry MX přepínačů a vyhrajete si i s podsvícením.

- Podle nového reportu nestihne AMD s novými grafikami Radeon vydání PC verze GTA V. Společnost se sice dříve tvářila, že už R9 300 sérii pouze dokončuje, dlouho jsme ale nic neslyšeli. Nové Radeony by si měly odbýt premiéru až v červnu.

- Asus slaví 20. výročí jako výrobce grafických karet. To vás asi nevytrhne, není ani moc důvod. V plánu by ale měly být speciální „anniversary" edice nových Nvidia karet. Třeba GTX 960 ve zlaté barvě. Potvrzené to ale zatím není.

- Cenu za nejzajímavější RAM paměti si odnáší neznámá firma Averix. Její nové modely se chlubí imitací blesků díky plazmovým trubicím. Technologii mají dokonce patentovanou, takže jinde „bleskové RAM" neseženeme.

- Také MSI se rozhodlo nabídnout hráčům GTX960 ve 4GB variantě. Novinka je zařazená do edice Gaming, což znamená hlavně chladič Twin Frozr V a zvednuté takty jádra. Zatím ale nebyla odhalena cena či plánované uvedení.

- AMD by mohlo plánovat expanzi do světa mobilních zařízení a to se svými Radeon grafikami. Výrobce údajně jedná se společností MediaTek, která vyrábí mobilní čipy, ale nemá oproti své konkurenci zavedené grafické řešení. Na tohle jsme zvědaví.

- BIOSTAR nejenže s novou deskou myslí na majitele AMD procesorů, ale myslí také na ty, kterým není cizí přetaktování. Novinka TA970 si poradí také s více RAM, než byste kdy mohli použít a nemusí se stydět ani za svoji nabídku portů.

- Yukimura. Tak Sony říká nové aktualizaci pro PlayStation 4. Dostala číslo 2.5 a nabídkou funkcí dokáže zaujmout. Třeba novým spánkovým režimem, který vám dovolí rychle pokračovat v hraní, kde jste přestali. Ostatní vylepšení se týkají například trofejí či Share Play.

- Přenášení herního notebooku je super věc, jenže musíte také najít vhodné místo, kde svoji „bojovou stanici" rozložit. Právě s tímto chce hráčům pomoci stůl Hover X. Z technického hlediska jde sice o vylepšenou desku, ale díky ní si zahrajete pohodlně i na gauči a ještě si můžete opřít tablet.

- Testem prošel nový herní stroj od MSI s označením GE72 2QD Apache. Nabízí Intel i7 procesor, mobilní grafiku GTX960 či klávesnici od Steelseries. Novinka nabízí dost kladů, proč stojí za zvážení, ale ne všechno se povedlo. Třeba výdrž či chlazení nejsou úplně ideální.

Read this next