Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak vyzrát na piráty Cities Skylines?

Paradox zveřejnil jeho nezvyklou taktiku.

Přestože tvůrci nové městské strategie mohou oslavovat vysoké prodeje, chtě nechtě se musejí zabývat i méně radostnými činnostmi, jako je pirátská verze Cities: Skylines.

Jejich taktiku nyní nezvykle zveřejnil viceprezident akvizic z Paradoxu a moc se neliší od přístupu třeba CD Projektu, takže by mohla bodovat:

"Snažíme se hru často aktualizovat, aby bylo pro hráče pohodlnější mít hru na Steamu, než si stahovat pirátské verze. Všechno je vždy o nabízení skvělé služby, aby uživatelé placené verze měli super zážitek a tím snížíme míru pirátství.

Ta v den vydání prý byla 0 %, což mnozí rozporují (pirátská verze údajně byla venku 15 minut po vydání hry na Steamu), ale den poté už stoupla na 16 %. Není jasné, z čeho tyto statistiky čerpají.

Domníváte se, že časté patchování hry piráty neodradí? Že si prostě budou stahovat den co den novou cracklou verzi hry? To je možná mylná úvaha, což Shams Jorjani z Paradoxu vysvětlil na Twitteru:

"Hru Magicka jsme aktualizovali celkem čtrnáctkrát během třinácti dnů. Piráty to po čase přestalo bavit a už pak nedávali na pirátskou scénu nové verze, protože automatické updaty na Steamu byly jednodušší."

Že na to trochu doplácejí i běžní zákazníci, kteří musejí den co den stahovat nové updaty, což na pomalém připojení může zdržovat (nehledě na to, že původní hra z dne vydání takto může být úmyslně zabugovaná), to už výrobce raději nekomentoval. Naší recenzi Skylines zveřejníme už koncem týdne.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cities: Skylines

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments