Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 12/2015

Únik o AMD Radeon R9 390X, designový notebook od Asus, USB 3.1, Titan X oficiálně...

Detailní informace o zatím neodhalené kartě AMD Radeon R9 390X unikly na internet. Asus představil designově vyvedený herní notebook. Nintendo už kutí novou konzoli, oznámil to sám šéf.

- AeroCool rozšiřuje nabídku počítačových skříní. Papírově o dva nové kousky, jsou ovšem takřka identické a při výběru bude tak záležet jen na tom, jestli chcete na předním panelu USB 3.0. Skříně jinak vypadají jako zajímavá volba, pokud řešíte při výběru cenu.

- USB ve verzi 3.1 aktuálně frčí a najdete ho hned na 12 nových deskách s logem MSI. Mezi nimi jsou dvě pro AMD procesory. Oproti dřívější USB 3.0 přináší nová verze až dvojnásobnou rychlost. Bohužel Typ-C, který neřeší orientaci zapojení, nabízí jen jedna deska.

- Asus představil nový herní stroj z edice ROG. Vypadá krásně a na herní notebook je super také váha. Nejsme si ale jistí, jestli je kombinace grafické karty GTX 960M společně s 4K rozlišením ta nejvhodnější. Jinak je výbava dost dobrá, také si za ní výrobce nechá dost zaplatit.

- Zotac zamířil do „GTX 960 4GB klubu". Nově i tento výrobce nabídne tento model s dvojnásobkem paměti, oproti dřívějšímu standardu v podobě 2 GB. Dočkáme se dokonce dvou verzí, vedle té „obyčejné" dorazí ještě tradiční AMP! verze s vyššími takty na jádře. Dostupnost a ceny jsou zatím tajemství.

- Průkopník virtuální reality v herním světě, známý také jako Oculus Rift, zřejmě tento rok nedorazí ve finální verzi. Zakladatel projektu ale zdůraznil, že se nic nepokazilo. Tým se prostě rozhodl změnit plány a trošku rozšířit ambice.

- ASRock jako první zkombinoval malou základní desku formátu mini-ITX s novou paticí pro procesorovou rodinu Haswell od Intelu. Ve výbavě nechybí ani sloty pro DDR4 operační paměti a nechybí ani nové USB 3.1.

- Nová řada Radeon karet je stále zahalena tajemstvím. Na internet ale unikla prezentace modelu R9 390X. AMD počítá se 4K hraním a také virtuální realitou. Karta by měla být osazena také novými a rychlými HBM paměťmi. Oproti předchůdci můžeme čekat velký nárůst výkonu, v některých případech až o 60 %.

- Nvidia do detailu odhalila nové monstrum Titan X. Kromě frekvencí známe propustnosti pamětí, počet ROP jednotek a další hardcore detaily. Americká cena nevypadá tak špatně (pokud fakt chcete to nejvýkonnější), tak česká bude ale zřejmě jinde.

- Tesoro uvedlo na trh novou klávesnici, tedy alespoň v zahraničí. U nás si na Lobera Spectrum budeme muset počkat, aktuální informace hovoří o druhé polovině roku. V Tesoru mají rádi podsvícení, novinka umožňuje vybrat si pro každou klávesu z 16,8 milionu barev. Nechybí ani pokročilá nastavení a klávesnice může sloužit jako USB hub. Cena má být nastavena vysoko.

- Nintendo už pracuje na nové konzoli. Šéf společnosti slibuje „nový herní koncept". Zařízení dostalo kódové označení „NX". Informace přišla krátce po oznámení, že se Nintendo chystá s hrami do světa mobilních telefonů. Oznámení o konzoli tak má sloužit jako důkaz, že se firma chce tomuto odvětví dále věnovat. Více informací až příští rok.

- V recenzi aktuálně zářil opět hlodavec od Logitechu. Tentokrát nadupaný model G502: Proteus Core. Ačkoliv má myš snad vše, co byste si mohli přát. Od vysokého DPI, přes propracované kolečko až po závaží pro úpravu hmotnosti. Tak ji není vůbec lehké doporučit, pokud vychytávky nevyužijete, tak je cenově totiž dost nevýhodná.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments