Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pondělí, 23. března

Investice do české umělé inteligence, termíny Wolfa a CARS, návrat Overlord, DLC do Batmana s příběhem...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 nebo v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Do vývoje umělé inteligence chci vložit stovky milionů, zatím mám připraveno 200 milionů, řekl Marek Rosa, šéf domácího studia Keen Software House (Medieval Engineers, Space Engineers) pro E15. Na projektu nyní pracuje 15 lidí převážně z ČVUT a Matfyzu.

- Upřesněny dva termíny: Project CARS podle údajů na evrpoském PlayStation Store vyjde 7. května (dosud se uváděla polovina měsíce) a krabicová verze samostatného prequelu Wolfenstein: The Old Blood pro PC/PS4 zase 15. května.

- Budeme-li věřit popisku na Amazonu, již dříve oznámené, jeho exkluzivní Harley Quinn DLC pro Batman: Arkham Knight přinese nějaký příběhový obsah (vedle možnosti hrát za tuto postavu, unikátních zbraní, gadgetů, schopností a čtyř Challenge map).

- Ještě předtím, než se rozjede třetí řada adventur The Walking Dead, vypustí Telltale k této značce nějaký jiný obsah vyplňující mezeru mezi oběma řadami, asi něco jako předtím 400 Days DLC?

- Výčet achievementů z Forza Horizon 2 Presents Fast and Furious.

- Codemasters vábí na něco týkající se jejich série Overlord. Bude to odbočka pro mobily a tablety, remake starých dílů pro PS4/X1 nebo něco jiného?

- Studio Haemimont Games se na Gamasutra ohlédlo za zrodem Tropico 5, zajímavý #longread pro lidi pracující v herní branži.

- Účastníkům beta programu na Xbox One se zpřístupnil dubnový update firmware, který nic zásadního nepřináší, jen vylepšení skupinového chatu, linky na Game hub a notifikace achievementů.

- Rozběhly se dohady ohledně termínu Halo 5: IGN totiž na závěr jeho článku zmínilo už 3. kvartál 2015, tedy asi září, což nekoresponduje s jindy probliklým nápisem "November" v jednom vývojářském deníčku (a s dosud obecně uváděnými Vánocemi). Září by asi hráči uvítali více, že by se komunita netříštila mezi Call of Duty, Assassina atd, ale na druhou stranu si tvůrci nemohou dovolit opakovat potíže s mulťákem jako loni, takže asi budou potřebovat na vývoj více času. Další věc je, že září by mohlo být chápáno jako srabácké utíkání Halo 5 z předvánočního boje, což by možná ego některých lidí v Microsoftu nemuselo překousnout, ačkoli by takový dřívější termín asi přál prodejům i větší pozornosti než v tradičně přeplněném listopadu, kde by ale značka jako Halo též měla své místo.

Watch on YouTube

- Recenzi Bloodborne, kterou samozřejmě nemůže psát nikdo jiný než Martin Zavřel, zveřejníme už v noci z pondělí na úterý. Jíra Sládek zase celý víkend hraje Pillars of Eternity a pokračovat v tom bude i během týdne (embargo na recenze jinak vyprší 26.3. ve 14:00).

- Předobjednávkou Rainbow Six Siege si zajistíte vstup do uzavřeného betatestu, vyplynulo z fotky uniklého plakátu:

Read this next