If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Změřeny časy dlouhého nahrávání Bloodborne

Záleží na lokalitě + bude patch.

Vlastní zpráva - Když v pátek vylezla zpráva o nezvykle dlouhém čekání na loadování Bloodborne, v Sony byli velice nervózní, že se z toho může vyklubat kauza podobná délce The Order: 1886. Naštěstí pro ni to část médií (včetně ostatních českých) ignorovala a včera tyto informace v recenzích přehlušily zasloužené chvalozpěvy na zbytek hry.

Doufalo se, že v den vydání by tento očividný problém mohl být vyřešen, aby běžní hráči na PS4 netrpěli, ale From Software se to nepovedlo ani s tzv. Day 1 patchem. Sdělili však Eurogameru, že to řeší:

"Vývojářský tým se momentálně zabývá dalším patchem pro Bloodborne a hledá další cesty, jak zkrátit časy nutné pro loadování hry, vedle dalších optimalizací výkonu a opravy drobných chybek."

Kolegové z Digital Foundry si na tuto oblast pečlivě posvítili a obrněni trpělivostí změřili, kolik času v současné verzi loadováním Bloodborne zabijete. Záleží totiž na té které lokalitě hry - nejméně to trvá 12 vteřin, nejdéle přes 44 vteřin.

Urychlení zhruba o třetinu lze dosáhnout instalací hry na SSD disk v PlayStation 4, z nějž se data načítají svižněji než z běžného harddisku v každé standardně vybavené konzoli. UPDATE - Technická podpora české PlayStation nás kontaktovala ohledně středečního článku o času nutného pro loadování Bloodborne. Konkrétně upozorňuje:

Harddisk ale přímo v PS4 vyměnit lze, viz oficiální návod od Sony s obrázky na sundání krytu a související reinstalaci celého systému.

Sledujte také test plynulosti, což je další oblast, kde jsou určité potíže:

Cover image for YouTube videoBloodborne PS4 Gameplay Frame-Rate Test

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Bloodborne

PS4

Related topics
PS4
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments