If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 27. března

Statistiky Call of Duty, reakce od EA a Rockstaru na kauzy, objasnění se SSD diskem u Bloodborne...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 nebo v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- EA zareagovali na včerejší zprávu o Battlefield Hardline háklivém na časté změny hardwaru v PC: "Není to DRM, nýbrž ochrana ze strany Originu. Pokud někdo potřebuje benchmarkovat hru, nechť kontaktuje zákaznickou podporu a zařídíme mu speciální povolení k tomuto účelu."

- Rockstar zase okomentoval kauzu se zhoršením grafiky GTA 5 na PS4/X1 po posledním updatu: "Jsme si drobných problémů s vizuální stránkou hry vědomi a pracujeme na nápravě pro příští patch."

- Série Call of Duty se už celkově prodalo 175 milionů kusů, za posledních 10 let se tak jeden kus prodal každé dvě vteřiny, pochlubili se Activision.

- Ještě jednou CoD: na Twitteru Treyarchu se údajně měl objevi tweet, že název příští hry začne na B a O (tedy Black Ops 3), ale měl být rychle smazán. Spíš to ale celé působí jako podvrh a snaha o upoutání pozornosti od ruského herního webu.

- Podle průzkumu SuperData v únoru klesl odbyt digitálních her meziročně o pár procent. Evolve se v digitální verzi mělo za úvodní měsíc prodat jen 192 tisíc kusů, což je méně, než se předpokládalo. SuperData také tvrdí, že letošním CoD bude to Black Ops 3, ale věrohodnost zároveň shazuje podivným uváděním Resident Evil 7 na letošní podzim, ačkoli tato hra se dle Capcomu ještě ani nezačala vyvíjet.

- EA v jinak starém teaseru už z června 2013 potvrdili, že Star Wars Battlefront bude přítomen na kalifornské akci oslavující Hvězdné války ve dnech 16.-19. dubna (dosud se to jen spekulovalo dle jejich výskytu v seznamu vystavovatelů).

- Poslední PC hry od Segy (kromě Attila) je od včerejšího večera možné koupit se 75% slevou už i na Steamu.

- Ukázka dynamického tématu Bloodborne pro PS4:

Cover image for YouTube video

- Technická podpora české PlayStation nás kontaktovala ohledně středečního článku o času nutného pro loadování Bloodborne. Konkrétně upozorňuje:

Harddisk ale přímo v PS4 vyměnit lze, viz oficiální návod od Sony s obrázky na sundání krytu a související reinstalaci celého systému.

- Trochu paradoxní situace: z Xbox One Store si můžete předobjednat Neverwinter, ačkoli jde o F2P titul (zabere 10 GB).

- Amazon začal za 435 dolarů nabízet atraktivní balení konzole PS4 s Bloodborne a The Last of Us Remastered, tedy se dvěma hrami, které dosud mají nejvyšší průměrné hodnocení. V ČR zatím tento bundle nikdo nedělá, nebo o něm aspoň nevíme.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments