Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oficiálně: Quantum Break sklouzl do příštího roku

Remedy museli s pravdou ven.

Finští tvůrci Alan Wake či Max Payne nikdy nevynikali ve schopnosti správně plánovat a odhadovat termíny. Dnes se tak rozhodli potvrdit špatnou zprávu, kterou začátkem března prořekl xboxový komunitní manažer.

Jejich exkluzivita Quantum Break pro Xbox One nevyjde letos, ale až někdy v roce 2016. Vzhledem k faktu, že prvotně byla oznámena už v květnu 2013 a pak musela být několikrát znovu-oznamována, docela to zamrzí.

"Když se na letošek chystá tolik Xbox One her, přesun Quantum Break na 2016 zařídí rozšíření našeho úžasného portfolia s monstr novou značkou," prohlásil šéf vydavatelství v Microsoftu a naznačil tak, že tato akce se zmrazováním času tak trochu utíká z nerovného boje s pokračováními zavedených sérií o Vánocích, vedle nichž by měla mizivou šanci na úspěch.

Kreativní ředitel Remedy Sam Lake dodal, že děkují fanouškům za podporu a že získaný čas navíc využijí na dodatečné vyladění hry, aby šlo o výjimečný zážitek, jaký od nich všichni očekávají.

Jestli je jediným důvodem taktické načasování, to jsme se bohužel nedozvěděli. Ale skutečnost, že podzimní hra je odložena tak dlouho dopředu už v dubnu, signalizuje, že těch příčin bude mnohem více. Otázkou také zůstává, jestli se Quantum Break dočkáme začátkem roku nebo až později.

Více jsme tuto změnu a všechny souvislosti okomentovali v tomto článku.

Read this next