Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 14/2015

Nejvíce prostoru si pro sebe urval Asus.

Nejvíce pozornosti si pro sebe urval Asus, pomocí notebook, myši pro MOBA a „výroční" grafickou kartou. Samsung prý chce koupit AMD a Nvidia kutí nový Shield.

- AMD by se mohlo dostat z finančních problémů. Podle nejnovějších spekulací má o společnost zájem gigantický Samsung. Případná akvizice by dávala smysl pro obě společnosti, na více informací si musíme počkat, pokud vůbec nějaké budou.

- Na majitele AMD procesorů si vzpomnělo Gigabyte a uvedlo novou desku pro patici AM3+ s označením 990XA-UD3 R5. Výbava není špatná, nové USB 3.1 zde ale nehledejte a ani USB portů ve verzi 3.0 není zrovna dost.

- Asus se nedávno vytáhl se skvěle vypadajícím notebookem ROG G501. Pokud vám nesedlo černo-červené provedení, můžete to samé dostat v bílo-šedém. Nový Zenbook je totiž po stránce výbavy identický, což znamená třeba 4K displej nebo 512GB SSD disk.

- Nvidia s výkonnější verzí modelu GTX 980 (s přídomkem Ti) dvakrát nespěchá. Společnost mlčí a podle dostupných informací se karta ukáže až po létě. Vzhledem k stále chybějí nové řadě od AMD Radeon tak nemá Nvidia ani kam spěchat.

- Při hraní na vaší konzoli PlayStation 4 nebo 3 vám nově může hrát „DJ Spotify". Známá služba pro online streamování hudby si našla cestu na konzole od Sony. Pokud vám nevadí občasné reklamy, můžete pohodlně poslouchat hromadu muziky zdarma.

- Více jak dvě tlačítka na myši jsou moc. Souhlasíte? V případě kladné odpovědi zaujme nově odhalená myš Asus ROG Sica. Méně tlačítek budete shánět jen těžko. Podle výrobce je cílená na hráče MOBA her a pomáhal s ní profesionální e-sport tým. Společně s myší byla odhalena také snadno přenositelná a umyvatelná podložka.

- V Nvidii pracují na nové Shield konzoli, konkrétně má jít o novou verzi původního Shieldu (ten gamepad s displejem). Prozradila to certifikace pro Wi-Fi a Bluetooth. Novinku má pohánět Tegra X1, což asi nepřekvapí nikoho. Kromě toho můžeme čekat aktuální verzi Androidu či rychlejší Wi-Fi modul.

- A do třetice znovu Asus. Výrobce tento rok slaví 20. výročí v oblasti grafických karet. Při této příležitosti bude k dispozici zlatá verze top modelu GTX 980 s označením 20th Anniversary Gold Edition. Kromě zlatého designu nabídne také vyšší takty jádra. Cena a dostupnost jsou zatím tajemstvím.

- Speedlink odhalil nový gamepad. Jmenuje se Strike NX a má vystřídat na trhu má starší Strike FX. Gamepad konečně nabízí vlastní designový styl. FX totiž vypadá, jako by byl navržen stylem „hele, tak prostě upravíme DualShock". Novinka nabídne bezdrátovou verzi, levnější drátovou a také modely pro PlayStation 3.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments