Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak to je se zbývajícími kusy GTA 5 PC v ČR?

Aktuální informace + update.

Vlastní zpráva - Už jednou jsme zde varovali, že o PC konverzi Grand Theft Auto 5 je u nás mimořádný zájem a že může být rychle pryč. Jaká v tomto směru panuje situace pár dnů před oficiálním vydáním?

Některé domácí obchody už od konce března férově uvádějí, že všechny jim vyhrazené kusy byly rozebrány. Jiné trochu podvodně nabírají další předobjednávky, jako by se nechumelilo, ačkoli už dávno interně vědí, že nebudou schopni celou poptávku ihned uspokojit, ale jejich zákazníci to ke své smůle zjistí až později.

Eurogamer se proto zeptal lídra na trhu Alza.cz, jak to u nich s GTA 5 PC aktuálně, tedy v pátek 10. dubna ve 13 hodin, vypadá:

"V tuto chvíli je k dispozici posledních pár set kusů pro ty, kteří si objednají dnes, aby dostali svůj kus na den vydání 14.4.," uvedl produktový manažer obchodu, který předpovídá, že přes víkend zásoby určitě zmizí komplet.

Watch on YouTube

Podle něj zatím není další várka od Cenegy potvrzena na přesné datum, nemůže tedy zatím slibovat, kdy bude dostupná. Jinde se objevují asi spíš jen předpovědi termínů jako 17. dubna či 24. dubna pro další dvě várky s touto hodně populární hrou od Rockstaru.

Pokud na vás tedy GTA 5 pro PC na Alza.cz zbyde a zároveň pokud ho objednáte nejpozději do neděle, přijde vám hned v úterý 14. dubna. Jinak bude nezbytné v mukách čekat minimálně několik dnů na další várky po zapsání se do pořadníku nebo sáhnout po výrazně dražší digitální distribuci.

UPDATE 21:00 - A jak to vypadá se zásobami v JRC? "Jsme velmi rádi, že můžeme našim zákazníkům slíbit včasné dodání předobjednaných PC verzí GTA 5. Na našem skladě je dostatek kusů pro pokrytí již vytvořených předobjednávek." Xzone zase uvedlo na Twitteru toto: "Zájem o PC GTAV je extrémní. Už teď víme, že se ho v předprodeji na Xzone prodá více než na PS3 a PS4 dohromady za celou dobu."

Čtěte také: Jaké dělo potřebujete pro hraní ve 4K?, Tuna čerstvých obrázků z PC verze, Hra zabírá 7 DVD a zasekala Steam, Specifika PC verze aneb Rockstar poprvé promluvil, Takhle vypadají krabice a soubory.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments