Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak vyzrát na nejčastější chyby GTA 5 PC?

Social Club, notebooky, přenos savů...

Tak jako prakticky každou velkou hru, i dnešní start Grand Theft Auto 5 na PC provází celá řada drobných bugů. O tom, že vadí nestandardní znaky v názvu profilu ve Windows, jsme psali už ráno, tentokrát se souhrnně zaměříme na jiné známé chyby.

Ztráta uložených vozidel v GTA Online při přenosu z PS3/X360 na PC - pokud jste hru na konzolích nehráli už od Vánoc 2013, může se vám to stát. Jediným řešením je momentálně pustit si teď znovu aspoň jednou multiplayer na staré konzoli, aby se vám vše aktualizovalo, resp. správně uložilo a bylo kompletně přenositelné na PC.

Watch on YouTube

Hra se odmítá nainstalovat - další docela vtipný bug, resp. hláška ""Unable to detect Windows Media Player on your system". Je potřeba zabrousit do Control Panelu (Programs and Features) ve Windows a tam si doinstalovat přehrávač médií od Microsoftu.

Zlobení na noteboocích - pokud se pokoušíte hrát na notebooku a hra se vám v singlu odmítá spustit, řešením je zajít do Device Manager - Display Adapters a zakázat tam vaši grafickou kartu od Nvidia, aby byla aktivní pouze Intel karta. Jakmile se jednou hra spustí, opakujte postup v Device Manager a znovu povolte kartu od Nvidia, což by mělo pomoci. Zřejmě jde o nějaký problém s kompatibilitou.

Chybové hlášky od služby Rockstar Social Club - výrobce je přičítá nekompletní instalaci hry či souborů potřebných pro tuto službu od tvůrců GTA 5. Takže vidíte-li hlášku ""Social Club failed to load due to an incomplete installation. Please exit the game and re-install the latest version of the Social Club", poslechněte ji a mělo by to pomoci, jen se ujistěte, že hra na pozadí neběží, takže ji raději odpískejte za pomoci Task Manageru. Další rady od Rockstaru na jeho zákaznické podpoře.

Jak ve hře zapnout vlastní rádiové stanice, resp. vlastní hudbu při hraní - klíčem je vědět správný adresář, kam máte vše připravit, podrobněji poradí video:

Watch on YouTube

Read this next