Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GTA 5 na Steamu překonalo rekord

Při vynechání her od Valve.

Stále to nejsou oficiální čísla od Rockstaru, který zůstává tajnůstkářský, ale i tak to vypovídá o nesmírné popularitě konverze GTA 5. Jak vidno, PCčkáři jsou vděční, že jejich verze vůbec vznikla a ani jim tolik nevadí, že hrají skoro dva roky starou hru.

PC verze Grand Theft Auto 5 totiž na Steamu překonala rekord v počtu souběžného počtu hráčů. Ve špičce ji včera hrálo 300 tisíc lidí, vyplynulo z veřejných statistik.

Trumfla tak předešlého krále, Skyrim, který v roce 2011 dosáhl na číslo 280 tisíc hráčů, když si ho první dny koupilo celkem 3,5 milionu Pčkáři i konzolistů.

Pokud by se do toho započítaly i hry od Valve, jako Team Fortress 2 a zejména DOTA 2, bylo by pořadí úplně jiné kvůli jejím 800 tisícům hráčů. Ale to by bylo vzhledem k jejich Free-2-Play povaze nespravedlivé, když u nich neexistuje vstupní bariéra s nutností koupit si základní hru.

Důležité je také dodat, že zdaleka ne všichni hráči si užívají GTA 5 právě na Steamu. Ti s krabicovkami nebo s digitální verzí odjinud klíč na Steam nemají, čili ten počet hráčů bude ještě ve skutečnosti mnohem vyšší.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments