If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA obhajují pravost záběrů v traileru Star Wars Battlefront

Má rekordní sledovanost, ale za jakou cenu?

S pátečním trailerem Star Wars Battlefront se pojí pár perliček.

Microsoft ho údajně neviděl v předstihu, takže došlo k faux-pa, kdy PS4-obrandovaný trailer umístil na blog Majora Nelsona, kde tak vlastníci Xboxu viděli reklamu na PS4. Nyní už je nahrazen jinou verzí bez úvodní a závěrečné znělky Sony, kdežto na XboxWire raději trailer úplně chybí.

Za úvodních 24 hodin ho na YouTube kanálu StarWarsEA viděli úctyhodných 5,8 milionu lidí a mělo od nich 97% kladné hodnocení. Není proto divu, že se řada z nich pídila po původu ukázaných záběrů. Nestačila jim uvedená vsuvka "Game Engine Footage", která se dá vnímat všelijak, ani ujištění novinářů přímo z Anaheimu, dle nichž hra (koupit na Alza.cz) ve skutečnosti vypadá stejně dobře.

Producent z EA to na Redditu vysvětlil takto: "Jsou to záběry přímo z hraní, vidíte tam nějaký HUD? Nikoli, to sedí. Berte to spíš jako cutscénu. Vypadají cutscény stejně jako hra, když hrajete? Ano. Samozřejmě může dojít na drobné změny tu a tam, ale trailer je velmi přesným reprezentováním toho, jak hra opravdu vypadá."

Nechce se zapřísáhnout, že v půlce listopadu bude každý pixel ve finální hře odpovídat všemu v traileru. Rozhodně však podle něj nejde o klasické falešné naaranžované záběry, tzv. bull-shots, jak je známe z jiných her. Není to tedy tím, že by se EA nyní báli Star Wars Battlefront naplno ukázat?

"Ne, vypuštění traileru není důkazem toho, jak moc si věříme nebo nevěříme, prostě chceme hru takto předvést. Když to srovnáte s filmovými trailery, je to u nich podobné, také nikdy nevidíte souvislé scény z filmu, spíš to bývají bleskové sestřihy. Cílem tohoto traileru SWBF bylo ukázat rozličné části hry - všechny planety, Darth Vadera, Boba Fett atd. a naladit tu pravou Star Wars atmosféru. Věříme, že jsme zvolil nejlepší způsob, jak toho dosáhnout," zakončil producent, dle nějž záběry přímo z hraní v nejbližší době neuvidíme, asi až v červnu na E3 (o počtu map a další info v sobotním článku).

Cover image for YouTube videoStar Wars Battlefront Reveal Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Wars: Battlefront

PS2, Xbox, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments