Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení humorného Overlord: Fellowship of Evil

Detaily, obrázky, filmeček.

Codemasters dnes představili návrat série Overlord, který si hned v názvu Fellowship of Evil dělá srandu z Pána Prstenů. Vyjde někdy letos jen digitálně pro PC, PS4 a X1 za nižší kolem 20 eur.

S předešlými dvěma díly z let 2007-2009 má hra společný temný humor a velení skupině nohsledů, kteří plení vše, co se jim připlete do cesty. Avšak podle prvních obrázků se zdá, že se už nebudou tolik prohánět po pestrobarevných políčkách plných dýní, nýbrž především v náhodně generovaném Netherworldu, takové obdobě pekla z Diabla, což trochu zamrzí.

Ostatně i sami tvůrci přiznávají, že Overlord nám z 3D akce zmorfoval do tradičního akčního RPG v isometrickém pohledu. S podporou kooperace pro čtyři živé hráče (lokálně ve splitscreenu i online) i singleplayerem. Každá postava bude mít unikátní schopnosti, budou bojovat na blízko i sbírat předměty nebo si je vzájemně krást. Záleží prý na tom, jak daleko budete ochotni zajít, aby se z vás stal ultimátní antihrdina.

"Chtěli jsme vytvořit něco, co vám dovolí být zlosynem společně s vašimi přáteli. Idea hratelnosti za skupinu záporňáků, kteří dávají příkazy přisluhovačům, kteří si vzájemně překážejí a rozpoutávají chaos, nás pobavila. Jak víte, tahle série se nikdy nebrala příliš vážně," uvedl v tiskovce šéf výrobce Rob Elser.

Tomu se povedlo domluvit příběh od oceňované spisovatelky Rhianna Pratchett jako minule, i stejného ikonického dabéra (Marc Silk). Kdo je vývojářem, zůstává tajemstvím, nejspíš se vše rodí interně přímo v Codemasters. Určitě to nebudou znovu Triumph Studios (série Age of Wonders), v čemž tkví určité riziko. Níže oznamovací filmeček, detaily na homepage.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Read this next