If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Smutné zrušení psychologického hororu P.T. aka Silent Hills

Dojel na rozchod Kojimy s Konami.

Čert vem, jestli bude na obalu Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain logo Kojimy nebo ne. Největší obětí nedávného rozchodu Hideo Kojimy s vydavatelem Konami ve zlém se stává něco úplně jiného, čeho se všichni obávali. Zpočátku ještě plápolala jiskřička naděje, že by snad mohlo jít o pouhou dezinterpretaci a že třeba Guillermo Del Toro mluvil jen o nemožnosti spolupracovat na projektu dál se samotným Kojimou...

Jenže slavný režisér to na pódiu International Film Festival v San Franciscu o víkendu řekl napřímo: jeho psychologický horor P.T. alias Silent Hills byl opravdu odpískán. "Hra se nerealizuje, což zarmoutilo mé srdce," pronesl doslova.

Cover image for YouTube videoGuillermo del Toro Q&A at Castro Theater 4-25-2015

Smutnou zprávu posléze na Twitteru potvrdil i hvězdný herec Norman Reedus, který měl ztvárnit hlavní postavu a vyskytoval se ve filmečku: "Je mi to velmi líto, protože jsem se na hru velmi těšil. Doufejme, že se někdy vrátí." Vše koresponduje se záměrem odstranit P.T. demo (zkratka pro Playable Teaser) z PlayStation Store, což by se mělo stát v polovině tohoto týdne.

P.T. odráželo Kojimovu genialitu a snad každého nadchlo vloni v létě, kdy se jen mihlo na GC konferenci Sony bez jediného slova vysvětlení. Hráči pak chozením ve strašidelné smyčce jedné chodby až do zblbnutí svépomocí zjišťovali, o co se vlastně jedná a jak ukázku dohrát, aby se spustil renderovaný filmeček odkrývající pravý smysl titulu.

Cover image for YouTube video

Avšak práva na hororovou sérii Silent Hill vlastní Konami, takže jestli někdy bude pokračovat (v úplně jiné podobě, třeba zase od najatého externího studia, jako třeba od české Vatry v Downpour), stane se tak už rozhodně bez Hideo Kojimy. Ten na realizaci tohoto nápadu případně musí najít nové partnery a investory, i se vyhnout možným obviněním, že něco přebírá od Konami, kteří se k tématu zatím nevyjádřili. A Del Toro pochopitelně drží s Kojimou, takže bez legendárního designéra ho k účasti nepřesvědčí.

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

P.T.

PS4

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments