If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Titanfall nekopírujeme, brání se tvůrci Black Ops 3

Odvolávají se na Spider-mana.

Vlastní zpráva - Teaser s augmentacemi vedoucí k Deus Ex byl jen falešnou stopou. Prakticky hned po sobotním preview začaly znít hlasy o vykrádání Titanfall, kterému má Black Ops 3 zjevně nejblíže.

Není proto divu, že se na stejnou věc nemohl neoptat reportér Eurogameru, který se zúčastnil novinářské předváděčky. Jak na toto obvinění z přílišné podobnosti studio Treyarch zareagovalo?

"Tím prvním, kdo zavedl běhání po stěnách, byl Spider-man a to už před pořádně dlouhou dobu. A zadruhé: z našeho systému pohybu budete mít unikátní pocit. Je totiž plně integrován do designu mapy způsobem, jakým to ještě žádná hra předtím neučinila. Vše je vzájemně propojené a plynulé," řekl šéf studia Mark Lamia.

Podle něj Black Ops 3 škodí, když se vezme pouze jeden z herních systémů a přirovnává se k jiné hře jako Advanced Warfare. Tvrdí, že každá hra má vlastní věci a snaží se v první řadě hráče pobavit, což je fajn.

"Když jsme v lednu 2013 přemýšleli, co podniknout dál, uvažovali jsme o Black Ops 3 jako o evoluci druhého dílu. Zkoumali jsme, co všechno dělá sérii Call of Duy unikátní a šli po tom. Snažili jsme se o atletický pohyb na bojišti a fakt, že všechny tyto pohyby jsou spojené," uzavřel povídání, kterým chce přesvědčit, že z Titanfall si nic nevzali.

Více o hře: HW nároky, Trailer.

Cover image for YouTube videoCall of Duty Black Ops III Reveal Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments