If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Načítání v PS4 verzi Zaklínač 3 trvá 40 vteřin

A jiné postřehy polského časáku.

Po čase jedna výjimečná negativní zpráva o této hře, která vyvolá hodně pozornosti, podobně jako tomu bylo u stejného problému s Bloodborne.

Polský časopis PSX Extreme dostal šanci vyzkoušet si PlayStation 4 verzi Zaklínače 3 (koupit na Alza.cz) a zjistil, že po smrti hrdiny nebo po rychlém cestování trvá loadování hry až 40 vteřin. Dělo se to u pre-release verze, takže není jasné, jestli na tom něco může změnit patch.

Další potíží PS4 podoby hry má být, že při cválání na koni objekty v dálce viditelně doskakují. Nicméně scenérie a vyhlídky, kdy vidíte až velmi daleko k horizont, mají být opravdu ohromující.

Naopak pozitivem je, že při boji i s vícero nepřáteli naráz v PS4 verzi neklesá plynulost pod 30 snímků za vteřinu (některé boje prý připomínají Souls od From Software). Oproti testování hry dříve prý došlo k mnoha změnám k lepšímu, díky čemuž už nedochází k chybám, snad jen kromě prolínání se některých objektů s koněm.

Časopis také v osmistránkovém článku potvrdil, že po dokončení první etapy hry se vám odemkne celá herní mapa a můžete jít, kamkoli chcete (ačkoli do určitých oblastí potřebujete papír, přesvědčit stráže nebo najít tajný vchod). Ciri nemá mít vlastní strom schopností a získávání těch nových nezáleží na hráči.

Některé vedlejší questy mají souviset s každodenní rutinní činností, ale jsou navrženy tak, aby byl hráč neustále něčím překvapován. Ve vesničkách a městech narazíte na spoustu obchůdků, kde můžete nakoupit až 80 předmětů, zatímco ty zbytečné, které jste našli, mohou být zničeny u řemeslníka a nechat si z nich jen cenné materiály. V některých městech se prý vyskytují známé památky inspirované polskou historií, např. Zuraw Crane v Gdaňsku. Důkazem o milém důrazu na drobné detaily je, že uši Geralta zčervenají, když se pohybuje v mrazu.

Koně budou ovlivněny tím, jak kvalitní sedlo si na ně koupíte. Klapky na oči zase sníží paniku koně, když na vás někdo útočí. Sedla i klapky půjdou několikrát upgradovat a buď si je koupíte, někde najdete nebo vyhrajete v koňských závodech s mnoha soupeři. Tyto turnaje mají být dostupné ve větších městech a fungují tak, že musíte projet checkpointy, sledovat ukazatel staminy a blokovat rivaly (podobně jako v Red Dead Redemption).

Níže další tři oficiální screenshoty už z PC verze:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments