Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč Project CARS zlobí na kartách AMD?

Žádné úplatky od Nvidia, jen zanedbání ovladačů.

Kvůli dnešnímu státnímu svátku už mnozí z vás hrají nové závody od včerejška (recenze, koupit na Alza.cz nebo Muve.cz), takže se i ve světě stihlo vynořit docela dost stížností na problematický chod na grafických kartách AMD. I když má člověk high-endový model, který by měl Project CARS v pohodě utáhnout, prý dochází k potížím s výkonem.

Někteří konspiratéři proto začali obviňovat Nvidii, zda za to náhodou nemůže ona, což přimělo šéfa tvůrců Iana Halla k zajímavému příspěvku do fóra. Odhalil tam, co se dosud jen šuškalo, a proč je dlouhodobě chytřejší sáhnout po grafických kartách od Nvidia, která se podpoře hráčů nových her mnohem více věnuje.

"Poskytli jsme AMD 20 klíčů na testování, aby mohli vyladit jejich ovladače, o nichž to celé pouze je. Zvali jsme je ke spolupráci po dobu několika let, ale když se dívám do poštovní schránky, poslední komunikace s AMD proběhla vloni v říjnu."

Jak vidno, šlo o zanedbání ze strany AMD, protože jak šéf Slightly Mad Studios dodává, stačí si ověřit, jak hra šlape na konzolích, které mají rovněž čip od AMD, navíc méně výkonný než nejnovější (drahé) grafické karty v PC.

"Nvidia nám nezaplatila ani halíř. Avšak byla vždy velmi vstřícná a nápomocná s podporou, i s jejím vlastním marketingem. Naposledy jsme s ní něco řešili včera," prozradil Bell.

Co na to AMD, pro které tohle není vůbec dobrá vizitka? Jeho korporátní viceprezident Roy Taylor na Twitteru zareagoval slovy, že momentálně pracují s tvůrci Project CARS, aby vše napravili [do nových ovladačů]. Prý si s nimi bezvadně popovídali a začali na všem dělat... ale až nyní, což je zjevně jediný důvod toho, proč má Nvidia opět navrch.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Project CARS

PS4, Xbox One, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments