Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3 s milionem objednávek se stále ještě optimalizuje

+ první oficiální video z Xbox One.

CD Projekt oznámil, proč bude velmi důležité stáhnout si tzv. day 1 patch před zahájením hraní Zaklínače 3 (koupit na Alza.cz) a proč se vyplatí s recenzováním počkat (viz včerejší článek).

"Během posledních dvou týdnů se nám podařilo zvýšit výkon hry na všech platformách a začali jsme naplno pracovat na datadiscích Hearts of Stone a Blood and Wine," uvedl spoluzakladatel studia Marcin Iwiński. Čili přestože byla hra prohlášena za hotovou už v půlce dubna, stále se na její optimalizaci intenzivně pracuje a čas do vydání nepřichází vniveč.

Zaklínač 3 má v tuto chvíli předobjednáno více než milion zákazníků. U takové sledované a opěvované hry byste si možná řekli, že to bude vyšší číslo, nicméně faktem je, že popularita předobjednávek v herním průmyslu postupně klesá. Někteří se spálili, jiní čekají na slevy nebo podnikají impulzivní nákupy. Na druhou stranu, Zaklínač 2 měl v roce 2011 krátce před vypuštěním jen 110 tisíc předobjednávek (pouze PC verze), takže desetinásobné navýšení lze určitě považovat za úspěch.

Další novinkou je zveřejnění prvního oficiálního videa z Xbox One verze hry, která se ze zřejmých důvodů ukazuje až jako úplně poslední, ač byla k vidění už o víkendu díky předčasnému prodeji v Emirátech (ale tyto nahrávky mají nejen na YT jepičí život, takže je sem ani nedáváme):

Watch on YouTube

Popisek zaslaný od PR agentury zdůraznil, že to, co vidíte, je opravdu natočeno přímo z konzole Xbox One. Tím se naráží na dřívější videa na kanálech Microsoftu ocejchovaná Xbox logem, přestože šlo v reálu o PC záběry, za což se pak MS omluvil.

"Pracujeme na tom, abychom hráčům na Xbox One poskytli ještě lepší zážitek, takže od dne vydání bude dostupné dynamické zvýšení rozlišení z 900p na 1080p. Do vydání zbývá ještě týden a neustále zápasíme s každým řádkem zdrojového kódu, aby hráči dostali co nejlepší zážitek, jak to jen jde," uvedli tvůrci.

Jak vidno, za každou cenu se snaží zabránit nálepce, že by šlo o technicky nejhorší verzi, takže přišli se stejným řešením jako u podzimního Call of Duty: Advanced Warfare, která na X1 fungovalo shodně. V závislosti na tom, jak intenzivní bylo právě dění na obrazovce, se hra sama přepnula z minimálního 1360x1080 až do plnohodnotného 1920x1080. Oproti tomu na PS4 běží Zaklínač 3 permanentně v nativním 1080p.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments