If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Končí série Pro Evolution Soccer ve staré podobě?

Okolo Konami je živo.

Italský web Multiplayer.it sehnal aktuální release-list Konami, který odstartoval dohady o tom, jestli náhodou nezrušili fotbalovou sérii Pro Evolution Soccer.

V tabulce se totiž vyskytuje pouze Free-2-Play odnož pod japonským názvem, Winning Eleven 2015 myClub, pro PS4, ale už ne standardní prodávaná verze PES, která se čeká v září či říjnu.

Bylo by nemoudré vyvozovat z toho nějaké dalekosáhlé závěry, protože ani v minulých letech Konami fotbal neuváděli ve svých plánech a nakonec vždy vyšel. Nejspíš se jedná pouze o zapomenutí nebo záměrné neuvádění hry, jejíž poslední ročníky se nikdy nepřiblížily na dostřel mnohem úspěšnější sérii FIFA od EA a u nás ani nemá distributora, takže se o ní vůbec nemluví ani nerecenzuje.

Existuje ale určitá šance, že mohlo Konami rupnout v bedně, podobně jako se to stalo u Segy, která po změně politiky a dobrovolném odchodu z burzy před pár dny oznámila celkem 46 Free-2-Play her a pouze jeden velký konzolový projekt.

Vše se navíc vynořilo právě v době, kdy se řeší rozchod Hideo Kojimy s Konami ve zlém. A kdy probíhá válka Konami s jedním YouTuberem, který si dovolil spekulovat o interních problémech tohoto výrobce (že od něj údajně odchází mnohem více klíčových lidí). Ten za to nechal video odstranit, což bylo velmi nevšední, ale už bylo zase vráceno zpět (více na Polygonu).

Cover image for YouTube videoKojima vs. Konami: An Investigation

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

PES 2015

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments