Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Závody do vrchu rozšířují DIRT Rally

Čím se budou lišit od jiných tratí?

Už v preview Codemasters slibovali, že DIRT Rally budou pravidelně rozšiřovat o nový obsah, a nyní promluvili o prvním Pikes Peak, které do stávajících prostředí přibude koncem měsíce. A nepůjde o ledajaké tratě...

"Jízda do kopce je vždy výzvou, když vám nedává instrukce spolujezdec. Trať se opravdu musíte sami naučit a nebude to snadné. Navíc jsme upravili aerodynamiku, protože tyto vozy mají zvláštní nastavení, což pak ovlivňuje jejich jízdní vlastnosti," říká hlavní designér Paul Coleman na blogu.

Další změnou hratelnosti v Pikes Peak se stane změna nadmořské výšky. Odlišný tlak vzduchu má totiž dopad na nižší výkon motoru a odpor vozu. Vše uvedené DIRT Rally simuluje již ve stávající Early Access verzi, kde existuje rozdíl mezi Walesem a Řeckem, ale tentokrát prý znatelně ucítíte, že auto méně táhne. Více se o módu Hillclimb dozvíme příští týden.

Vývojáři také pracují na podpoře Force Feedbacku, i ve spolupráci se skutečnými závodníky rallye, kteří jim dají zpětnou vazbu. Prý to vyžadovalo kompletně přepsat ovládání, přidat nová menu a znovu provést kalibraci všeho. V červnu pak bude následovat další obsah z prostředí Německa.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dirt Rally

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments