Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Just Cause 3 bude více hřištěm než jiné hry

Jakou máte kreativitu?

Švédské studio Avalanche má při vývoji této explozivní akce trochu jiné priority než ostatní. Soustředí se hlavně na vypilování mechanismů, se kterými si pak můžete libovolně hrát.

"Just Cause 3 bude více hřištěm než téměř kterákoli jiná hra na trhu," nastínil šéf tvůrců Roland Lesterlin pro GamesRadar, čím se chtějí odlišit od ostatních titulů s otevřeným světem.

Všechno se tady totiž odvíjí od herních systémů: pomůcky hlavního hrdiny Rica byly oproti dvojce přepracované, může neomezeně používat padák i vystřelovat hák s různými modifikacemi. Létající křídla zase může vysunout, jak se mu to hodí, v závislosti na požadované trajektorii a rychlosti pohybu.

"Naše hra je o kreativitě a o vyblbnutí se. Auto zde slouží jako nástroj, se kterými se vyřádíte, můžete ho třeba naložit trhavinou C-4 a seskočit s ním do základny, což poslouží jako úvod vašeho epického útoku," dává všanc autor možnosti. Takto si klidně na křídle letícího letadla před sebou necháte objevit motorku a rozjedete se s ní.

Auta jinak mají být plně deformovatelná, jejich části se budou odlamovat či pohybovat. Just Cause 3 prý má pod kapotou engine, za který by se nestyděla ani žádná ryze závodní hra, s odporem i otřesy dle povrchu.

Watch on YouTube

Vydání je plánováno na letošní podzim pro PC, PS4 a X1 - více v preview a kompletním zpravodajství, rezervovat můžete na Alza.cz.

Read this next