Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tou novou Advent hrou od 2K je XCOM

Záhada rozluštěna.

Tento týden běžící virální kampaň od výrobce 2K na jejich novou hru "ADVENT" se nejprve tvářila, že bychom měli co dočinění s úplně novou značkou z idylické budoucnosti, avšak to se nás pouze pokoušel zmást a poslat na špatnou stopu.

Ve skutečnosti by mělo jít o pokračování oblíbené série XCOM. Zatím nevíme, zda to bude opět strategie od Firaxisu nebo experiment v úplně jiném žánru jako třeba Interceptor, ale nepochybně se to dozvíme už za pár dnů.

Dle námětu virálky by klidně mohlo jít o nástupce trochu odlišného XCOM Apocalypse z roku 1997 namísto už příliš provařené klasiky. Hovoří se o prosperující vs. zdevastované budoucnosti, genové terapii osvobozující od nemocí vs. spoutání člověka, pohřešovaných rodinách po desítky dnů apod.

Záhadu po podrobném prozkoumání rozlouskli nadšenci na Redditu. Probíhalo to tak, že oficiální teaser stránka byla jakoby postupně hackována a tím se na ní každým dnem objevovaly nové "důkazy", že všechny reklamní slogany jsou vlastně lží.

Z nich se pak podařilo vyčíst GFIILOD NCOVO, což je anagram pro "Vigilo Confido", motto na emblému z původního XCOM: Enemy Unknown. Tomu se navíc dost podobal použitý font na obrázku se zeměkoulí, který by klidně sám o sobě stačil pro docvaknutí, že to je XCOM (thx DualShockers).

Read this next