Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cenovka remasteru Uncharted je vysoká

Jak to bude u nás?

Nadšení z včerejšího oznámení Uncharted: The Nathan Drake Collection vystřídalo rozčarování. To když se lidé dozvěděli, kolik bude tahle kompilace remasterovaných singleplayeru 1. - 3. dílu série pro PS4 stát.

V Německu visí cenovka 60 eur, tedy v přepočtu skoro 1700 Kč. Ani ve Velké Británii není nastavena cenová hladina nízko, když tam zájemci o digitální verzi vytáhnou z peněženky 50 liber, tedy šílených 1862 Kč. Česká verze PS Store uvádí 1599 Kč, tedy více než levnější letní PS4 remaster God of War 3 (jediný díl). Přesto i tak je spousta lidí mileráda zaplatí, protože je to prostě Uncharted, vlajková hra platformy.

Kolik bude tato asi hlavní PS4 "exkluzivita" podzimu stát u nás ve stále dominující krabicové verzi? Už včera jsme se to pokoušeli zjistit od PR manažera domácí Sony, ale Jakub Holý má až do E3 řádnou dovolenou a pak bude zase nedostupný kvůli účasti na veletrhu. Žádného zástupce, který by byl schopen fundovaně odpovědět novinářům, nemá.

Z domácích obchodů hru zatím zalistovalo jen Xzone, které uvádí 1299 Kč, což by bylo mnohem přijatelnější než v zahraničí. Nicméně jedná se pouze o jeho odhad, čerpající z ceny minulých PS4 remaků od Sony, nikoli o potvrzený údaj. To samé platí absence lokalizace, na kterou se spousta lidí také ptá, když třetí Uncharted pro PS3 české titulky mělo.

Read this next