Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fallout 4 vystřelil zájem o trojku

A Bethesda okomentovala datum.

Je to vedlejší efekt každého velkého oznámení, se kterým se zatím výrobci nenaučili pořádně pracovat, resp. využít naplno jeho potenciál, např. souběžným uvedením nějaké reedice.

Poté, co Bethesda ve středu vypustila trailer Fallout 4, náhle vzrostl zájem hráčů o minulé díly. Všimli si toho kolegové z VideoGameru na žebříčku britského Amazonu.

PS3 verze Fallout 3 GOTY v minulých 24 hodinách raketově vystřelila o 611%, X360 verze o 464% a Fallout: New Vegas v Ultimate edici o 321%. Samozřejmě, takový velký nárůst se koná především díky tomu, že předtím se asi už vůbec neprodávaly, a z ničeho se vždy roste lehce.

Horší zpráva přišla od Bethesdy a týká se data vydání čtyřky, kterou včera mnohé obchody tipovaly na letošní rok (ale není vůbec jasné, odkud vlastně čerpaly - jestli z nějakých obchodních kanálů, zda pouze věštili z křišťálové koule nebo zda jen od sebe "opisovaly").

"Náš oficiální internetový obchod provozuje Treehouse, kterému jsme žádné novinky ohledně termínu vydání nesdělili," řekl PR manažer Bethesdy, čímž vysvětlil, proč tam bylo nejprve "TBA 2015" a později to bylo změněno na "datum bude upřesněno". Mimochodem, na tomto eshopu začali už prodávat oficiální tričko za 20 dolarů.

Značnou popularitu této série dokazuje i počet shlédnutí na YouTube: zatímco debutový trailer Skyrim má na YouTube po mnoha letech, Fallout 4 za pouhý den nasbíral už 7 milionů diváků.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fallout 4

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments