Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

8 minut z rebootu Ratchet and Clank

Mišmaš originálu a novinek na PS4.

Watch on YouTube

Nevědět, že tahle playstationová série existuje už od roku 2002, neznalý člověk by si ji mohl lehce splést s nedávným Sunset Overdrive. I tady se totiž jezdí po kolejích, hopsá a arkádově bojuje ve stylizovaném a pestrobarevném městě budoucnosti.

Insomniac dnes informacemi a osmiminutovým videem výše přiblížili jejich nové pokračování, které je novým uchopením právě prvního dílu Ratchet and Clank. Vyjde exkluzivně pro PS4 někdy na jaře příštího roku. Poběží v 1080p a 30fps, protože cílem prý bylo přiblížit se plynulosti animovaného filmu.

Zpočátku prý chtěli vytvořit jeho remake ve vyšším rozlišení a s hlubším příběhem o původu hlavní postavičky, který vykresluje příbuzný film. Nakonec z toho ale vznikla samostatná hra (rozhodně se tedy nejedná o remaster), která sice obsahuje nějaké prvky z originálu, avšak jinak má moderní ovládání, několik nových planet, nové a upravené pasáže hratelnosti, nové sekce za robůtka Clanka, nové souboje s bossy, nové létací sekvence atd.

Vše prý bylo sestaveno tak, aby to využilo grafický výkon PS4, ačkoli škarohlídi mohou namítnout, že se toho na letmý pohled od předchůdců na PS3 zase tolik nezměnilo. Reboot téhle značky jinak znamená i to, většina zdejších zbraní prý nebyla v prvním dílu, namísto toho vám designéři dají do rukou arzenál jak nový, tak ten fanoušky oblíbený z pozdějších dílů. Co se týče délky, tato hra bude dle ujištění tvůrců "podstatně delší než Into the Nexus" na PS3 a i proto bude stát 40 dolarů (tedy střední cenová hladina).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Ratchet & Clank

PS4, PS2

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments