Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gran Turismo přijede před 2017

Na co se zaměří?

U Microsoftu se xboxoví hráči mohou spolehnout, že každý rok dostanou nový díl série Forza. Oproti tomu u Sony to dost drhne, když poslední Gran Turismo vyšlo už na podzim 2013 a navíc ještě na starou (výběhovou) platformu, takže na PS4 si kromě DriveClubu ještě moc nezajezdili.

Možná to je i tím, že Kazunori Yamauchi, šéf Polyphony Digital objíždí autosalony, jako naposledy minulý týden v Paříži na představení konceptu Peugeon Vision GT. Neunikl tam ale novinářům, kteří se samozřejmě nemohli nezeptat (např. zde), co čekat od ještě neohlášeného Gran Turismo 7:

"Sedmý díl vyřeší spoustu problémů, které souvisí s fyzikou a simulací poškození aut. Tyhle dvě vlastnosti po nás fanoušci požadují už dlouho. Také se mohou těšit na větší počet prémiových vozů, ale zatím nechci prozrazovat čísla," uvedl.

Vtipná, dvojsmyslná odpověď pak od Yamauchi přišla, když se řeč stočila na datum vydání GT7 - jestli to vážně bude až v roce 2017, jak se spekulovalo: "Lidé nikdy nebudou čekat tak dlouho."

Pokud Sony touží mít v rukávu něco, s čím se vytasí proti Forza Motorsport 6, asi by bylo fajn zkusit zařídit, aby letos vyšel aspoň nějaký Prologue na PS4. Jinak hrozí, že věhlas téhle série vyhasne ještě více, než kdyby se zase muselo čekalo až na konec životnosti PS4. Co myslíte, bude Gran Turismo 7 soupeřit proti Forza 7 nebo Forza 8?

Read this next