Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PLÁN pokrytí E3 2015 na Eurogameru

Proč sledovat herní svátek u nás?

Polovina června vždy neodmyslitelně patří hernímu veletrhu Electronic Entertainment Expo (E3). Pro redaktory většinou představuje příležitost, jak si udělat za cizí peníze jeden výlet ročně za oceán. Vývojářská studia zase zužitkují výskyt všech lidí na jednom místě k obchodním schůzkám i k první konfrontaci jejich výtvorů s nelítostnými názory veřejnosti. A konečně hráči se během pár dnů dozví, jak nadějně nebo jak strašně v pohybu vypadají hry chystané na letošní podzim a na co se mají nejvíce těšit.

Na tento herní svátek jsme se pečlivě připravovali, abychom ho kvalitně pokryli a přetavili zkušeností z minulých patnácti (!) ročníků výstavy do pokud možno nejlepšího E3 zpravodajství na českém webu. Proč tedy v příštích dnech sledovat vše právě na Eurogameru?

1) Vlastní E3 dojmy přímo z Los Angeles

Náš tým vyslaných reportérů se tam letos nezdržuje pouze pár dnů během veletrhu jako obvykle, nýbrž tráví v Americe několik týdnů, díky čemuž jsme vám už mohli přinést E3 dojmy z Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, E3 dojmy z Batman Arkham Knight či E3 dojmy z Total War: Warhammer. V tuto chvíli, tzn. ještě před oficiálním zahájením E3, máme v předstihu napsané dojmy z Forza Motorsport 6, Just Cause 3, The Division, Rainbow Six Siege, FIFA 16 a pre-E3 VIP prezentací dalších žhavých hitů. Nicméně neradi bychom vše "vystříleli" v rušném období, spíš si něco záměrně schováme až na později, kdy tento exkluzivní obsah nezapadne.

2) Nejrychleji a kompletně zpracovaná oznámení

Jak jste už zvyklí, veškeré události se na EG v samostatných článcích objeví nejpozději do pár minut po oficiálním ohlášení či zveřejnění trailerů. Toto platí zejména během úvodních dnů a večerů, stejně jako loni nebo jako dnes časně ráno v případě Bethesdy. Protože homepage webu bohužel není nafukovací a jelikož známe docela specifické chutě českých hráčů, budeme se snažit vše důkladně filtrovat a některé vedlejší hry klidně vynecháme či pozdržíme, abychom to s kvantitou nepřeháněli. U hlavních her se pak můžete spolehnout, že budeme referovat úplně o všem, co se kolem nich šustne - často i zpětně aktualizovat starší texty o doplňující materiály, které nezřídkakdy vylézají až po pár hodinách a jsou důležitější než ty předtím.

3) Rozhovory s klíčovými osobnostmi herního průmyslu

Víme, že E3 není o nás, nýbrž v první řadě o hrách a o jejich autorech. Nebudeme vám tedy znovu vyjukaně sdělovat, jak se létá z Prahy do Kalifornie, jak pěkně se odpočívá u turistických pamětihodností, jak časový posun drtí organismus či jak na chybně vybraném laciném hotelu nešlape internet. Všechny tyhle příběhy, které se na tom samém místě konání nevyhnutelně rok co rok opakují, jistě důvěrně znáte např. z našich videoblogů ve 2011-2012 a těžko v nich přijít s něčím neokoukaným, co by nenudilo. Hodnotnější než názory unavených redaktorů, kteří se rádi poslouchají, jsou podle nás postoje význačných osobností, které udávají trendy a vědí toho o herní branži jako málokdo. Držte palce, ať klapnou domluvené rozhovory např. se šéfem tvůrců Fallout 4, s čelními představiteli Sony, Microsoftu a dalších velkých firem. Malým domácím médiím při snaze o investigativu odvětí "no comment", ale když za nimi přijde Eurogamer, jsou ochotni pustit cenné informace či zákulisní data, které se posléze stanou tématem na celém internetu.

4) Živé přenosy E3 konferencí

  • pondělí 18:30 - Microsoft
  • pondělí 22:00 - Electronic Arts
  • úterý 00:01 - UbiSoft
  • úterý 03:00 - Sony
  • úterý 18:00 - Nintendo
  • úterý 19:00 - Square Enix
  • středa 02:00 - PC Gaming Show

Každý videostream u nás najdete v plné původní kvalitě (několik mirrorů) a bez často otravného skákání do řeči vystupujícím, aby zážitek nic nerušilo.

5) Nadstandardní obsah

Do této nezbytné škatulky spadá třeba několikrát aktualizovaný release-list (kalendář) s daty vydání dle E3, redakční komentáře a glosy k aktuálním událostem, vyhlášení ocenění pro to nej z E3 v různých, i neobvyklých kategoriích (proběhne s delším odstupem po veletrhu, aby vše uzrálo), speciální témata o trendech (např. downgrade grafiky her), ankety, fotky z výstaviště, sestřih konferencí v 90 vteřinách a další méně tradiční obsah, který zatím nechceme prozradit dopředu, ale je jisté, že bude vycházet i déle od skončení výstavy.

Věříme, že si extrémně bohatý E3 týden v naší společnosti pořádně užijete a jsme moc zvědavi na vaše ohlasy na jednotlivé představené hry v komentářích.

Read this next