Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oživení The Last Guardian pro PS4 realitou

6 minut hraní i obrázky.

Když britský list The Guardian před pár dny přinesl spekulaci, že hra The Last Guardian bude na E3 oživena, nebyl to nejapný žert. Skutečně, Sony v noci na dnešek ohlásila vzkříšení této kdysi dávno chystané PS3 exkluzivity původně na 2011, kvůli jejímuž osudu se ji všichni rok co rok vysmívali. Nyní tedy tento dlouho se vlekoucí rest úspěšně zlikvidovala - nových šest minut hraní:

Watch on YouTube

Hra nově vyjde samozřejmě na PS4, někdy v roce 2016. Základní premisa a atmosféra zůstává stejná: dobrodružství obyčejného chlapce, kterému pomáhá a ochraňuje ho velký zvířecí kamarád při emotivním putování po starobylých chrámech a tajemných ruinách. Tam společně překonávají překážky a čelí nebezpečí, stále to bude příběh o přátelství a důvěře mezi dvěma bytostmi.

Na rozbory, co vše se v The Last Guardian změnilo oproti verzi ukázané na E3 2009, je teď, pár hodin po oznámení, pochopitelně ještě příliš brzy. Nelze si však nevšimnout krásně zpracované vlající srsti této přerostlé myšo-kočky-ptáka jménem Trico či roztomilého stříhání ušima i jiných emocí odpovídajících reálným zvířatům. Ocenit musíme i báječně animované skoky s chytáním se v prostředí a visení dolů.

Tisková zpráva vypíchla pokročilé nasvícení scén a částicové efekty, vč. zničitelného prostředí, které se často boří na malé kousky přímo pod nohama. Jinak se žádné radikální změny po přechodu z PS3 na PS4 nekonají, což je ostatně pozitivem, ačkoli nějaké stopy po původu tam určitě viditelné jsou:

Read this next