If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrce Black Ops 3 šokovalo srovnávání s Deus Ex

Proč ho nechápe?

Mohou si za to trochu sami, protože vábili virálním videem s augmentacemi, u nichž si nešlo nevzpomenout na nosný motiv série Deus Ex, který s tím mají snad všichni hráči asociovaný. Ostatně i tvůrci nového Deus Ex dříve mírně popíchli konkurenta tímto tweetem:

Přesto časté srovnávání Black Ops 3 se sérií od Eidosu šéfa multiplayeru Dana Buntinga z Treyarchu šokovalo. Prozradil to na nedávné E3 kolegům z GamesRadaru.

"Pokud se nacházíte v budoucnosti, je logické, že okamžitě budete srovnáváni s jinými sci-fi. To, co mají obě hry podobné, je ve skutečnosti ve sci-fi úplně běžné."

Nepřímo tak odmítl, že by letošní Call of Duty snad Deus Ex kopírovalo či se jím inspirovalo. Naopak vyzdvihl, že vždy začínají vlastním výzkumem reálných technologií a co se všechno ve světě v tomto směru děje, aby z toho odhadli, jaké budou trendy v budoucnu. Prý bylo velmi zábavné načrtnout vizi, kam se bude věda a technologie ubírat za nějakých 30-40 let odteď.

Dan Bunting také odmítl, že by s bionickými vojáky běhajícími po stěnách kopírovali TitatnFall, což vysvětlil takto: "Znám povahu internetu a lidí na něm diskutujících, kteří nadávají nebo hledají nesmysly na každém jednotlivém obrázku. Pro tyto lidi je snadné spojit to s něčím, co znají, aby tomu rozuměli. Ale Black Ops 3 opravdu bude něčím, co jste předtím ještě nikdy nezažili. Naplno to pochopíte až poté, co si vezmete ovladač do ruky a sami si zahrajete."

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments