Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 28/2015

Konzole SNES PlayStation, nové ovladače AMD, stop pro Mantle...

- Asus odhalil svoji verzi GTX 980 Ti s novým chlazením DirectCU III a světelnými efekty díky značce Strix. Výkonné chlazení umožnilo znatelné přetaktování jádra oproti referenční kartě a výrobce pohnul také s takty pamětí. Prodávat se začne tento měsíc.

- AMD vydalo nové Catalyst ovladače. Kromě plné podpory blížícího se Windows 10 přináší také dvě zajímavé novinky a další drobná vylepšení.

- Na internet se dostaly fotky „jednorožce" mezi konzolemi. Jedná se o SNES od Nintenda s CD mechanikou od Sony. Na jedné konzoli tak najdete loga obou dnešních rivalů. O konzoli se sice vědělo dříve, ale neexistovaly žádné fotky prototypu.

- Samsung posouvá u nových modelů SSD disků maximální kapacitu až na 2 TB. Společně s velkým zvýšením kapacity ale přichází také velké zvýšení ceny. Novinky jsou dostupné v Evo a Pro řadě. Společnost také odhalila, že zájem o SSD s vysokou kapacitou rychle roste.

- AMD chystá novou verzi R9 Fury X mínus vodní chlazení a „X" v názvu. Chlazení vzduchem s sebou přinese menší počet stream procesorů a asi o 10 % nižší výkon oproti vodnímu sourozenci. Karta má konkurovat GTX 980.

- Logitech oznámil transformaci značky. Na vybraných nových produktech najdete pouze „Logi" a dominovat mají pestré barvy. Design má na starost veterán z Nokie. Možná se prý v následujících letech dočkáme kompletní transformace společnosti ve prospěch názvu Logi.

- MSI představilo novou základní desku X99 Godlike pro náročné. Ve výbavě těžko najdete něco, co vám bude chybět. Kromě výrazného designu a top výbavy je lákadlem také podsvícení. Nabízí dostatečný počet barev a také bohaté možnosti nastavení, včetně různých efektů.

- Technologie Mantle od AMD dostala červenou. Mantle dříve konkurovalo DirectX 11, nyní ale společnost oznámila ukončení vývoje a dalších optimalizací pro nové karty a hry. Důvodem, ačkoliv ne oficiálním, je zřejmě brzký příchod DirectX 12.

- Další týden a s ním další prohnutý monitor. Tentokrát je to kousek od BenQ s označením XR3501. Velikostně jde o 35" s poměrem stran 21:9, jen to rozlišení 2560 x 1080 asi dvakrát nezaujme. Prodávat se začne v srpnu. Cena zatím odhalena nebyla.

- Steam, Origin, GOG, uPlay a další. Obchodů s digitálními hrami je spousta, a pokud jich používáte více, může to začít dost otravovat. Musíte si pamatovat, kde jakou hru máte, pak to všechno spouštět... Projekt Ascension chce tohle vyřešit. Pracuje na něm nezávislý tým a cílem je právě sjednotit všechny obchody a „spouštěče" do jednoho programu. Beta má být na podzim.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments