If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 29/2015

R9 Fury oficiálně, chytré žárovky při hraní a Oculus byl nakupovat…

- Realtek chce získat zpět přízeň hráčů na poli síťových karet. Na nových základních deskách budeme moci brzy najít Realtek Dragon. Má jít o odpověď na herní „síťovky" Killer od Qualcomm či řešení od Intelu.

- Radeon R9 Fury, neboli druhá „Fiji" karta od AMD, je oficiální. Potvrzeny byly dřívější specifikace a výrobce doplnil další. S kartou byste si měli zahrát veškeré aktuální tituly v rozlišení 4K. Známe také předběžnou cenu.

- Hráč z Německa si chtěl užít nerušené hraní a místo pro diskuzi s přítelkyní se rozhodl pro extrémní řešení v podobě Rohypnolu. Celá epizoda skončila pokutou, hrát ale může v klidu dál, přítelkyni totiž už nemá.

- HTC ukáže finální verzi svého headsetu Vive v polovině října. Pro připomenutí na něm pracuje společně s Valve. Oproti současné verzi má být ta finální vyladěnější po stránce designu. O datu zahájení prodeje či ceně zatím nepadlo ani slovo.

- Gigabyte plánuje vydat nové verze karet Radeon R9 390 a R9 390X. Ponesou přídavek WindForce X2, jenž značí nové chlazení. S frekvencemi se hýbalo pouze u jádra karty 390X, na druhou stranu ale chladič při nízkých teplotách vůbec neuslyšíte. Bude totiž vypnutý.

- Philips společně s tvůrci hry Chariot ukázali způsob využití chytrých žárovek Philips Hue při hraní. V případě zranění vaší herní postavy tak například Hue žárovka blikne červeně a zpracovaná je také celá řada dalších herních událostí.

- Oculus rozšiřuje svoje řady. Společnost koupila izraelskou firmu Pebbles Interfaces, jenž se zabývala hlavně komplexním snímáním rukou. Oculusu má pomoci ve vývoji nových „způsobů komunikace ve virtuálním prostředí".

- Cougar představil novou myš 550M, má představoval to nejlepší, co v kategori myší s logem této značky seženete. Jednu z předností představuje design, na kterém výrobce spolupracovat s několika herními týmy. Nezapomnělo se ani na kvalitní senzor či možnosti nastavení. Prodávat se bude také levnější varianta se stejným designem, ale omezenější nabídkou funkcí.

- S novými LED pásky od BitFenix rozsvítíte interiér vaší PC skříně raz dva. Přidělávají se pomocí magnetů a díky dostatečně flexibilitě jim nevadí ani ohýbání. Na výběr je hned 5 různých barev. Nyní jen stačí počkat na zahájení prodeje a oznámení cenovky.

- Zpoždění architektury Intel Canon Lake je nyní oficiální. Příští rok tak bude muset stačit Kaby Lake s výrobním procesem stále 14nm. Canon Lake pak přijde nejdříve v druhé polovině roku 2017.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments