Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Randy Pitchford provařil na Aliens: Colonial Marines až 370 milionů korun

Ale nelituje toho.

Šéfa Gearboxu stále trápí poškozená pověst z kauzy kolem Aliens: Colonial Marines, tak o ní znovu veřejně promluvil, aby vyvrátil některé mýty a osočení. Pokud by to neudělal, mohlo by to ublížit jejích příštím hrám, u kterých se tato historie stále vytahuje.

"Prodělal jsem na hře něco mezi 10 a 15 miliony dolarů, které jsem do vývoje investoval. Ale pořád toho nelituju, ten zážitek bych za nic nevyměnil a Aliens: Colonial Marines mám kupodivu stále velmi rád," otevřeně říká Randy Pitchford, šéf a spolumajitel studia.

Prý se snažili, aby poskytli lidem ve střílečce dle Vetřelce skvělou zábavu. Ze žaloby ohledně zneužití peněz na tvorbu hry byl Gearbox odstraněn již v květnu.

Jeho šéf považuje za absurdní nařčení, že údajně měli vytununelovat rozpočet od Segy, aby tyto peníze pak použili na přípravu vlastních Borderlands. Prý to v reálu naopak, že spoustu peněz utržených z prvního dílu Borderlands vložili do Aliens, aby byli co nejlepší možnou hrou. Přesto spoustu lidí zklamala, což bylo selhání jiného rozměru, než z jakého je firma mnohými obviňována.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Aliens: Colonial Marines

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments