Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PC a PS4 Rise of the Tomb Raider mají datum

Jak jste na tom s Windows 10?

Končí téměř roční období, kdy se z hráčů dělali s odpuštěním blbci, kteří neumějí napočítat do pěti. Microsoft si už nebude muset připravovat povídání, kterak je časová exkluzivita výhrou pro hráče a zdraví branže (viz i glosa). O novém dobrodružství Lary Croft se od dneška už nebude hovořit coby o hře pouze pro Xbox One a Xbox 360 (rezervovat na Alza.cz), nýbrž jako o potvrzené multiplatformní hře.

Square Enix se rozhodli jít do sebe a odtajnili světu, jak dlouho trvá časová exkluzivita. Oproti jiné konzoli PS4 to je přesně rok, jak všichni dopředu předpokládali, čili na ní se hra objeví až o Vánocích 2016 (a Uncharted 4 bude mít o důvod více nezmeškat příští jaro).

Oproti tomu na PC vyjde Rise of the Tomb Raider již někdy začátkem roku 2016. To je na jednu stranu potěšující, že zpoždění nebude delší než pár měsíců (od 10.11. na Xboxech - něco podobného mimochodem postihne i Gears of War Ultimate Edition PC).

Horší je to s tím, že bude pravděpodobně vyžadován nový operační systém Windows 10. Square Enix konkrétně uvádějí vydání hry "pro Steam a Windows 10", což je trochu složité k pochopení. Že by se touto podmínkou chtěli odvděčit Microsoftu za spolupráci, opravdu něco objektivního brání v rozjetí i na Windows 7/8...?

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rise of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments