Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zamíří někdy Sunset Overdrive na PS4 či PC?

Insomniac se vyžvýkl.

Vloni na podzim tuhle xboxovou exkluzivitu (novou značku) doslova semlely pokračování velkých známých značek, takže se ani nikdo nepochlubil o jejím odbytu a přísun DLC se dávno zastavil.

To podněcuje debaty, jestli náhodou Sunset Overdrive (recenze) nezamíří také na jiné platformy, aspoň PC, případně PlayStation 4. Zvlášť když na ni má studio Insomniac své kořeny s Ratchet and Clank, Resistance atd. I kvůli podobnému osudu RYSE či Dead Rising 3 v minulosti, u nichž MS nebránil převodům na počítače (na konkurenční konzoli se přesto stále neobjevily).

"Neplánujeme vydat hru na kteroukoli jinou platformu ani nehovoříme o našich obchodních smlouvách," reagoval na to webmaster studia na oficiálním fóru. Také uvedl, že spekulace o odbytu 300 tisíc kusů jsou velmi nepřesné a že žádná oficiální data nezveřejnili (VGChartz tipuje 800 tisíc kusů).

Když se pak hráči pídili po důvodech, proč nebude konverze série Ratchet and Clank pro Xbox, dostalo se jim bližšího upřesnění: "Jde o čas a peníze. Port na PS4 by musela iniciovat Sony, ale nemyslím si, že se to někdy stane. Jinak PS3 verze už je dostupná přes PlayStation Now."

Read this next