If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zombi pro PC, PS4 a X1 potvrzeno, info o změnách

Remake hororu z WiiU + UPDATE.

Pamatujete ještě na ZombiU, startovní exkluzivitu Wii U z podzimu 2012 (recenze)? UbiSoft tento ryzí survival horor z vlastních očí nezvykle po třech letech oprášil, zombíci proto budou opravdu hodně uleželí :) Už 18. srpna hru, okleštěnou o jedno písmeno v názvu, vypustí na PC, PS4 a X1, úniky z ratingových organizací tedy nelhaly.

K vydání dojde pouze digitální cestou, což signalizuje, že výrobce hře buď moc nevěří. Nebo prostě nechce cpát kamenným obchodům něco tak starého, na což už marketingová kampaň dávno proběhla, a s čím nemusejí mít dobré zkušenosti z minulé platformy (WiiU verze byla prodělečná). Nový trailer:

Cover image for YouTube videoZombi - Pure Survival Horror is coming to PS4, Xbox One and PC [EUROPE]

Vývoj byl svěřen externistům ze studia Straight Right, kteří už dělali převod Deus Ex. Nekonkrétně mluví o nějakém "upgradu pro současné konzole a počítače, aby hráčům nabídli novou úroveň strachu".

I na těchto platformách bude vaše smrt permanentní a o vše přijdete, tudíž si musíte při putování po postapokalyptickém Londýně zamořeném zombíky dávat extra bacha. Jak bude vyřešena absence Wii U Gamepadu, se kterým byla původní hratelnost úzce provázána, zatím není známo, ani jiné technické detaily o remaku či cena.

UPDATE - dle UbiBlogu byla mini mapa z tabletu přesunuta na hlavní herní obrazovku, ačkoli HUD i nadále zůstane minimalistický a zmizí vždy, když ho nepotřebujete, abyste měli pocit osamělosti. Dále bylo v konverzi zvýšeno zorné pole výhledu (volitelné) a zrychleny nahrávací časy, zatímco vylepšené ovládání má evokovat FPS.

Mezi zbraně na blízko po kritice originálu přibudou lopata (dokáže trefit více nepřátel naráz) a hřebíkovačka. Nová baterka zase dovolí zapnout výkonnější režim, ačkoli spotřebuje více baterie a riskujete prozrazení před více zombíky. Správa všech věcí v baťohu už hru nebude pauzovat, ale neuvidíte ty přicházející zepředu. Poslední změnou je, že nebude podporován mulťák na jedné konzoli kvůli absenci WiiU Gamepadu. Okolo vidíte první čtyři obrázky z remaku:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

ZombiU

Nintendo Wii U

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments