If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Roztomilá plošinovka Unravel ve 3 minutách mezi vlnami

Největší aplaus, stejně jako na E3, vyvolala na konferenci EA roztomilá plošinovka Unravel od nezávislého studia, které EA vzali pod svá křídla. A nebylo to jen spontánním projevem plachého vývojáře:

Cover image for YouTube videoUnravel Puzzle Gameplay Trailer – PS4/Xbox One/PC

V nové, živě hrané ukázce se tento zranitelný "Kuky" (podobnost s filmem Jana Svěráka je očividná) vydal na sever Švédska, kde zápolil s mořem. Klasická hratelnost je zde zpestřena tím, že se v pravidelných intervalech na skalnaté pobřeží blíží už z dálky viditelné vlny, tudíž postavička musí v tu chvíli být někde nahoře, aby byla v bezpečí a voda ji nesmetla.

Pomáhá si různými šňůrami, po kterých umí chodit či díky nimž se občas vytáhne na vyvýšená místa, aby v době přílivu nezahynula. Jindy vyskočí na improvizovaný plovák, který v době příchodu vody plave, a vše je zpracováno velice uvěřitelně i napínavé.

Tvůrce uvedl, že vše je zde založeno na fyzice a že to, jak řešíte problémy, závisí na vší kreativitě. Budete hledat vhodné věci v prostředí, abyste se posunuli dál, překonávat přirozené překážky, ale nejen to, i objevovat krásy či prostředí. Unravel vyjde pro PC, PS4 a X1 někdy v zimě příštího roku.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Unravel

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments