If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GLOSA: Proč je Konami absolutně jedno, co si o nich myslíte

Zrušení Silent Hillu? Vyhození Hideo Kojimy? Nezájem!

Konami se pomalu ale jistě stává snad ještě nenáviděnější herní společností, než je samotné EA. Začalo to vyhazovem Hideo Kojimy, zrušení Silent Hillu, pak se začaly objevovat zprávy, jaké hrozné pracovní podmínky mají zaměstnanci herní divize Konami. Spousta hráčů proto začala Konami přisuzovat brzký pád a konec, který jen krásně ukazoval, jak vlastně hráči žijí v uzavřené bublině, aniž by viděli svět kolem sebe.

Konami je totiž absolutně jedno, co si myslíte. Víte proč? Klidně mohou celou sérii Metal Gear hodit do koše, ten zapálit a zašlapat a ani trošku to nepoznají. Konami totiž není herní společnost. Mají herní divizi, která má čím dál tím menší záběr a přesto společnosti meziročně neustále rostou zisky. Konami vydělává na herních automatech, mají kasina, obchodují v realitách, velký úspěch mají v mobilních hrách, prodávají hračky, obrovské peníze, téměř srovnatelné s herní divizí, mají v health & fitness byznysu.

Takže to, že nějakou dobu na Twitteru trendovalo #fuckkonami jim je skutečně šuma fuk a akcionářům také. Herní divize je jen součást jejich portfolia. A když o něj přijdou, nebude to zase taková tragédie, protože podle jejich finančních auditů jsou v herní divizi stejně vysoké náklady a čistý zisk není v porovnání s ostatními portfolii nic moc.

Navíc si stejně všichni koupíte Metal Gear Solid 5, protože je to podle všeho vynikající hra. Konami vezme těch pár milionů, co vydělá a řekne si... Pfff, dík. A teď chceme víc těch výherních automatů, kde se točí skutečné peníze.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments