If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nečekaná konverze Dragons Dogma pro PC

Po čtyřech letech.

Proč si platit drahé průzkumy trhu u specializovaných agentur? Nebylo by náhodou lepší vyštrachat mnoho let starou hru, o kterou na konzolích už dnes nikdo nestojí, a rovnou ji relativně bez práce strčit pod nos PCčkářům, kteří nám za ni stále budou ochotni v suchém období roku zaplatit? Zároveň to pro tuto sérii bude prima zviditelnění před západním startem Dragons Dogma Online (aktuálně v Japonsku 100 tisíc hráčů souběžně) a poradí nám to, jestli dělat pokračování i na počítače.

Takhle nějak asi uvažoval Capcom, než v noci na dnešek oznámil překvapivou konverzi akčního RPG Dragons Dogma, původně vydaného v roce 2012 pro PS3/X360. Vyjde v lednu 2016 nakonec i pro PC, jen digitálně na Steamu za 30 eur.

Navzdory poněkud matoucímu názvu Dragons Dogma: Dark Arisen, jak se jmenoval původně datadisk (dojmy), v sobě konverze zahrne i celou základní hru (recenze, 9/10) a veškeré přídavky.

Toto svého času nejlepší akční RPG roku přinese dle slibu Capcomu "úžasnou high-endovou grafiku a vylepšené detaily", vedle podpory X1/X360 gamepadů a možnosti hrát na klávesnici s myší.

Cover image for YouTube videoDragon's Dogma Expert Walkthrough #2 - Completing Quests and Looting!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dragon's Dogma

PS3, Xbox 360

Dragon’s Dogma: Dark Arisen

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments